Categories: Economic

Timisoara e capitala vinului! Vinvest revine pentru a 13-a oara!

Ediția a 13-a va fi cu siguranță una cu noroc la Salonul Internațional de Vinuri Vinvest. La Timișoara vin, în acest an, nu mai puțin de 25 de producători de vin din mai multe colțuri ale lumii., iar dacă veți trece pragul salonului veți putea câștiga premii foarte atractive. În plus, veți putea spune, alături de mărci de legendă, „Și eu susțin #3zile#Timișoara, Capitala Vinului”.

Vinvest 13 începe vineri, 21 aprilie, și, până duminică, la CRAFT, vizitatorii vor avea parte de tot felul de surprize. „Această ediție se remarcă, în primul rând, prin întoarcerea granzilor, adică prezența marilor puteri ale vinului românesc. În total, la salon vor fi 25 de producători de vin românesc, italian, sârbesc, din Republica Moldova și din alte colțuri ale lumii. Vor fi, de asemenea, opt firme care își îndreaptă atenția către vița-de-vie, dar și spre sistemele de susținere, drojdii, enzime, utilaje de vinificație, sticle, dopuri, baricuri sau pahare”, spune Lucia Pîrvu, cea căreia i se datorează existența – și persistența – la Timișoara a Vinvest. Va avea loc, cu această ocazie, și cea de-a 11-a ediție a Concursului Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice. În 20 și 21 aprilie, specialiștii vor avea de ales între aproximativ 100 de soiuri de vin.

Vizitatorii mai trebuie să știe că, dincolo de plăcerea de a gusta și de a cumpăra vinuri bune, au toate șansele să plece acasă cu premii tentante. La fiecare oră, cineva va câștiga o sticlă de vin, iar la tombola restaurantului cu cei mai mulți vizitatori sunt puși la bătaie nu mai puțin de… 99 litri de vin! Alți trei norocoși vor putea pleca în vacanță: unul va câștiga un weekend pentru două persoane, la Hotelul Roman Plaza, în Roman, cu demipensiune, acces la spa și cină la Hanul Ancuței, altul, un weekend pentru două persoane, la Pensiunea Prestige, la Moeciu, cu mic dejun, iar un al treilea va pleca într-un weekend pentru două persoane la Hotelul Valea cu Pești, pe Transfăgărașan, cu demipensiune și acces la spa. Vinvest va putea fi vizitat vineri și sâmbătă, orele 11 – 20, și duminică, între orele 10 și 17.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

6 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

6 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

11 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

12 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

13 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

14 ore ago