Categories: Politicieni

Vreau acasa! Dar „acasa”, astazi, nu e ce vreau eu! (P)

Interviu cu candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș, Alin Popoviciu

Cum v-ați descrie, pe scurt, pentru citititorii noștri?
Nu vreau să vorbesc mult despre mine, eu sunt parte dintr-o echipă, iar eu, Alin Popoviciu, nu dețin niciun adevăr. Nu vreau să dau lecții nimănui. Din când în când împărtășesc doar opinii, în speranța că dezbaterea lor ar putea ajuta la o schimbare în bine. Nu exclud sub nicio o formă ca schimbarea la care fac referire să mă privească în primul rând pe mine. Sunt conștient că oamenii mă judecă, că poate au o imagine deformată, că oamenii mă pot contrazice sau chiar jigni pentru opiniile mele. Juliturile fac și ele parte din joc. Cu toate acestea, trebuie să avem constant în minte faptul că oamenii ne privesc și așteaptă sa facem schimbarea pe care și-o doresc, nimic nu trebuie să ne oprească și nimic nu trebuie să fie mai important decât să ne ținem promisiunile.

Vă întreb direct, fără menajamente, de ce ar renunța cineva pentru fotoliul confortabil de parlamentar pentru consiliul județean?
Pentru mine, răspunsul este foarte simplu! Vreau acasă! Dar „acasă”, astăzi, nu este ce vreau eu. Sunt foarte nemulțumit de stagnarea din ultimii 4 ani a județului Timiș. Am fost consilier județean 4 ani, sunt deputat de 8 ani și în tot acest timp, a fost o muncă continuă pentru județul nostru, pentru primarii din orașele și comunele din județ. Uitați-vă la colegiul meu, Sânnicolau Mare, Gottlob, Lovrin, de cum intri în țară, de la Cenad, lucrurile arată altfel în acea zonă și pentru că m-am implicat cum am putut și cum am știut mai bine să le ridic oamenilor nivelul de trai, indiferent de partid sau orientarea politică a primarilor. În final, cei care au de câștigat sunt toți oamenii din judetul Timiș. Am învățat, în acești 8 ani de parlamentar, cum poți să influențezi ce se întâmplă acolo pentru ca lucrurile să se miște în Timiș și banii să ajungă și aici, acasă.

De ce v-ar susține electoratul din Timiș?

Cu riscul de a mă repeta, fac parte dintr-o echipă puternică, am lângă mine oameni valoroși, oameni care pot influența în bine viața comunității în care trăim și ne creștem copiii și aici mă refer atât la candidații pentru funcția de primar, cât și la cei care candidează pe listele de consilieri locali sau județeni. În perioada următoare mă voi afla în mijlocul oamenilor, printre ei, alături de ei, vom vorbi despre proiecte, despre nevoile lor și vom încerca, împreună, să găsim soluții. Singuri nu putem face nimic. Trebuie să decidem împreună viitorul județului nostru. Trebuie să fim parteneri pentru acest… „acasă” al nostru!

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

2 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

4 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

5 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

6 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

7 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

8 ore ago