Cu cine se bate Poli Timisoara: Dumitru Mihalache, gropar al fotbalului romanesc, oficial la Concordia Chiajna

Nu doar jocul inestetic şi ineficient îi poate condamna pe cei de la Poli Timişoara la retrogradrea în Liga a II-a. Echipa bănăţeană se află în luptă directă pentru evitarea retrogradării cu echipe conduse oficial sau din umbră de foştii dinozauri care au condus destinele fotbalului românesc mai bine de două decenii.

Nu poate avea nimeni niciun dubiu că evoluţiile de pe teren ale celor de la Poli Timişoara lasă mult de dorit, iar bună parte din rezultatele negative au legătură cu impotenţa jucătorilor antrenaţi în acest sezon de Dan Alexa, Florin Marin sau Petre Grigoraş. Trupa antrenată acum de Petre Grigoraş nu a strălucit nici în jocul cu Concordia Chiajna, echipă cu care se află în luptă directă pentru evitarea retrogradării. La fel de adevărat e însă că nici ilfovenii nu au arătat mai multe decât timişorenii. Un joc ce se îndrepta aproape sigur către un rezultat final de egalitate a fost influenţat de o decizie a arbitrului Marius Avram în favoarea oaspeţilor din Chiajna. Avram a acordat lovitura de pedeapsă pentru Concordia, echipa din comuna de lângă Bucureşti deschizând scorul prin Mileski. Acelaşi arbitru nu a sesizat un henţ al atacantului ucrainean, la o fază care a precedat henţul timişoreanului Nimely. A fost faza în care s-a tăiat definitiv filmul jocului pentru elevii lui Petre Grigoraş.

Maniera de arbitraj a lui Marius Avram nu pare să fie întâmplătoare, dacă aruncăm o privire pe organigrama clubului din comuna ilfoveană. Mai exact, în funcţia de secretar general al Concordiei Chiajna se află Dumitru „Meche” Mihalache, fosta mâna dreaptă a lui Mircea Sandu, pentru mai bine de 15 ani, în perioada în care acesta a fost preşedintele FRF. Dumitru Mihalache a fost dat afară din FRF de Răzvan Burleanu, în urmă cu mai bine de doi ani, imediat după ce acesta a câştigat şefia FRF. Până atunci, Mihalache a fost unul dintre oamenii de bază ai „Naşului” Sandu, ocupând postul de director de competiţii al FRF. Acesta a apărut alături de Mircea Sandu în mai multe scandaluri printre care şi cel după ce s-au premiat cu sume mari de bani pentru… neîndeplinirea unei performanţe, şi anume ratarea calificării naţionalei României la Campionatul Mondial din 2014!

Om de sistem şi uns cu toate alifiile fotbalului pe care l-a băgat în perfuzii alături de fostul său şef de la FRF, Dumitru Mihalache şi-a găsit repede de lucru după ce a fost pus pe făraş de Răzvan Burleanu. În cei doi ani de când activează la Concordia, Mihalache pare că şi-a făcut treaba pentru care a fost cooptat în conducerea echipei. Un episod aparte îl constituie ultimul joc din sezonul trecut, atunci când Concordia Chiajna a evoluat pe teren propriu în faţa Petrolului Ploieşti, iar o victorie în faţa „găzarilor” era obligatorie. Aşa cum mulţi anticipau înaintea jocului, echipa lui Mihalache s-a impus cu 3-2 în faţa Petrolului, iar Concordia a supravieţuit miraculos în Liga I. „Concordia Chiajna este bănuită că a sponsorizat cu o sumă impresionantă adversara directă, Petrolul Ploiești, în fața căreia s-a impus în ultima etapă și s-a salvat de la retrogradare”, relata, în urmă cu un an, presa vremii.

După moda lansată de FC Voluntari, formaţie care l-a uns preşedinte pe Dumitru „Corleone” Dragomir, un alt gropar al fotbalului românesc, Concordia Chiajna a fost aproape să-l instaleze în funcţia de preşedinte pe Mircea Sandu. „Naşu’” a preferat însă să stea în umbră şi să conducă destinele ilfovenilor altfel decât din postura de oficial al clubului. Să mai amintim că Mircea Sandu le-a mai făcut un „bine” celor de la Poli Timişoara, prin intermediul lui Florin Marin, fostul antrenor al timişorenilor. La insistenţele lui „Flocea”, conducerea lui Poli a acceptat în iarnă transferul lui Prince Rajcomar, o altă ţeapă de proporţii. Acesta a fost adus la Timişoara prin intermediul lui Mircea Sandu, după cum a declarat Florin Marin.

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

4 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

4 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

11 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

14 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

15 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

17 ore ago