Timișoara nu va avea echipă de Liga I în sezonul viitor, iar în august expiră și contractul prin care Asociația Club Sportiv Poli Timișoara a primit în folosință gratuită stadionul „Dan Păltinișanu”. CJ Timiș, proprietarul arenei, o scoate acum la închiriat! Contractul, dacă se va găsi un doritor, va fi valabil doi ani.
În 2012, Consiliul Județean Timiș a acordat folosința gratuită a stadionului „Dan Păltinișanu” pe un termen de patru ani, respectiv până la data de 2 august 2016, Asociației Club Sportiv Poli Timișoara. Contractul e pe cale să expire, echipa de fotbal e pe cale să retrogradeze pentru a doua oară, iar stadionul își caută un nou… locatar. Altfel, spus, CJ Timiș e în căutarea unui chiriaș. Pe ordinea de zi a viitorului plen, ultimul din acest mandat, se va afla și proiectul privind închirierea arenei de peste 55.000 metri pătrați, cu exact 32.821 locuri pe scaune. „Date fiind prevederile legale în vigoare, închirierea stadionului, ca bun imobil din domeniul public al Județului Timiș se poate face doar prin licitație publică (…) Totodată (…) se impune darea în administrare a stadionului către Direcția de Prestări Servicii Timiș, care va trebui să asigure (…) și întreţinerea stadionului (curăţenie spaţii interioare şi exterioare, managementul deşeurilor, încălzire, climatizare, utilităţi, iluminat spaţii interne, întreţinere nocturnă, pază, etc.), cu toate dotările şi instalaţiile aferente; întreţinerea gazonului; realizarea lucrărilor de întreţinere şi de investiţii care cad în sarcina CJ şi să efectueze toate reparaţiile necesare pe toată durata închirierii stadionului, cu excepţia celor care, conform contractului de închiriere, sunt în sarcina locatarului; verificarea în permanenţă a stării bunurilor şi modul de administrare a acestora de către locatar”, se precizează în proiect.
Conform aceluiași document, pe durata celor doi ani, Consiliul Județean Timiș va putea închiria stadionul pentru organizarea de evenimente sportive și/sau cultural-artistice, „fără a perturba activitatea persoanei juridice ce va dobandi calitatea de chiriaș”. Prețul de pornire al licitației publice în vederea închirierii stadionului este cel prevăzut în HCJ 223/2015, cu modificările și completările ulterioare. Cel care își va „adjudeca” stadionul va avea voie să desfășoare și activități conexe, cum ar fi rezervarea şi vânzarea de bilete), activităţi de publicitate prin mesh-uri, bannere și panouri cu leduri sau comercializarea de produse alimentare, băuturi non alcoolice, articole sportive și publicitare, prin intermediul unor standuri mobile. După semnarea contractului, în termen de 60 de zile, chiriașul va trebui să depună, în conturile CJ chiria pe o lună. Rămâne acum de văzut dacă și cine se va prezenta să închirieze un stadion.
Un bărbat a condus un autoturism dinspre strada Oloșagului din municipiul Lugoj înspre localitatea Știuca,…
DRDP Timişoara a lansat astăzi pe SEAP procedura "Elaborare Studiu de Fezabilitate Extindere Varianta de…
În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…
Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…
Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…
Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…