Pe strada Edgar Quinet nu mai ajunge asfaltul! Firma lui Cornu n-a lucrat nimic sase luni

Timișorenii care locuiesc pe strada Edgar Quinet par blestemați! Deși strada lor, cu o lungime de numai 450 de metri, ar fi trebuit asfaltată deja, șantierul nici măcar n-a început, la șase luni de semnarea contractului. Lucrarea a fost câștigată la licitație de o firmă cu probleme a omului de afaceri Georgică Cornu, care vrea acum să scape de ea.

La începutul lunii noiembrie 2015, primarul Nicolae Robu anunța câștigătorul licitației pentru amenajarea străzii Edgar Quinet: BVH Invest Accent SRL, o firmă înființată în 2013 și deținută de omul de afaceri Georgică Cornu, având ca obiect de activitate, conform codului CAEN, „comerțul cu ridicata al metalelor și minereurilor metalice”. „Este o stradă pe care niciodată nu a fost asfalt, unde oamenii s-au chinuit să trăiască în condiții mai rele decât la sate, pentru că acolo măcar s-a mai pietruit”, afirma Robu. Strada are o lungime de 450 metri, unde urma să fie pus asfalt și să fie realizate trotuare. Suma la care a fost estimată lucrarea a fost de 760.000 de lei, fără TVA, dar, în urma licitației, a rezultat un preț de 500.000 lei, tot fără TVA. Banii provin de la bugetul local, termenul de execuție fiind de trei luni.

La șase luni de la acel moment, lucrările nici măcar nu au început! Acum se pune problema anulării licitației și a organizării alteia, însă, foarte probabil, este nevoie de o decizie a instanței. Firma vrea să scape de lucrare, lucru nepermis de contractul semnat cu primăria. „Din păcate, scrie că nu au voie să cesioneze, dar pot să subcontracteze. Ei nu vor, vor să dea lucrarea pur și simplu. Ce pot să fac mai mult decât să scot din nou la licitație? Asta e procedura, dacă nu fac nimic, mergem în instanță și le imputăm. Cred că nu putem face o nouă licitație până nu se pronunță instanța”, spune acum primarul Nicolae Robu. BVH Invest Accent SRL își are sediul într-un subsol de pe strada Pacha unde funcționează și Bau Center Vest, o altă firmă care a avut contracte cu primăria, deținută de același Georgică Cornu. În octombrie 2015, BVH Invest Accent SRL a cerut, la Tribunalul Timiș, declanșarea procedurii de insolvență în cazul SC Bau Center Vest SRL.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

14 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

18 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

18 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

18 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

18 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

18 ore ago