Categories: PoliticieniUltima ora

Pedofilul de pe listele PNL la Ciacova nu va fi consilier local! De ce e totusi candidat

PNL Timiș a mai reușit o „performanță” în această campanie electorală. Pe listele sale se regăsește un bărbat de 60 de ani trimis în judecată pentru acte sexuale cu un minor. Liberalii de la „județ” susțin că nu au niciun amestec în nominalizarea acestuia, dar îi vor retrage sprijinul politic, dacă va fi ales.

Un comunicat sec al Parchetului de pe lângă Judecătoria Deta transmitea, la jumătatea lunii mai, că un bărbat de 60 de ani a fost trimis în judecată, în stare de libertate. „În perioada septembrie 2014 – august 2015, inculpatul a întreţinut, în mai multe rânduri, raporturi sexuale consimţite cu persoana vătămată minoră M.E.D., în vârstă de 12 ani”, se precizează în document. Inculpatul este Teodor Lazăr, din satul Obad, care ține de Ciacova. Acesta ar fi corupt o fetiță de numai 12 ani, care locuiete pe aceeași stradă. Povestea ar fi putut continua, dacă mama copilei nu ar fi găsit pe telefonul acesteia mai multe apeluri pierdute de la sexagenar. Conform anchetatorilor, în decurs de trei luni, acesta a sunat-o pe cea care i-ar fi putut fi liniștit nepoată de… aproape 200 de ori!

Istoria ar fi putut rămâne doar încă una dintre întâmplările ciudate ale tranziției permanente din România, dacă Teodor Lazăr nu ar fi unul dintre cei care-și doresc ca, după scrutinul din 5 iunie, să decidă soarta Ciacovei. Bărbatul se află pe poziția a cincea pe lista PNL pentru alegeri și vrea un nou mandat de consilier local. Conform criteriilor de integritate ale partidului, nu pot fi candidați cei care au probleme penale. Printre condiții: „să nu fi fost trimis în judecată pentru alte infracţiuni comise cu intenţie”. De ce a ajuns totuși Lazăr pe liste la Ciacova? „Biroul Politic Județean nu a intervenit sub nicio formă în listele organizațiilor locale pentru aceste alegeri. În momentul în care a fost întocmită lista de la Ciacova, acest domn nu avea nici o problemă, nici măcar nu era suspect”, explică Oana Gaita, purtătorul de cuvânt al PNL Timiș. Mai departe, intră în acțiune… criteriile de integritate. „Situația din acest moment ne impune să aplicăm regulile interne. Teodor Lazăr nu va fi validat pe funcție”, afirmă Gaita. Altfel spus, candidatura acestuia nu poate fi anulată, dar dacă, în urma votului, lui Lazăr, care este pe locul al cincilea pe lista pentru CL Ciacova, îi va fi retras sprijinul politic.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

10 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

11 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

12 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

16 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

16 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

17 ore ago