Primaria cumpara totusi fostul bordel Sari Neni! Ca sa faca… locuinte pentru tineri!

Consilierii locali au votat vineri, în ultimul plen, în favoarea exercitării dreptului de preemțiune în ceea ce privește fostul restaurant de pe strada Romulus 32, unde a funcționat celebrul bordel Sari Neni. Liberalul Simion Moșiu l-a convins pe primarul Nicolae Robu să intervină în favoarea cumpărării imobilului. Culmea este că el nu prezenta interes pentru mutarea unei grădinițe.

În aprilie 2014, consilierii locali au votat un proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemțiune al CL Timișoara „la intenția de înstrăinare a spațiului de alimentație publică – restaurant, situat pe strada Romulus nr. 32, la prețul de 220.000 de euro”. Este vorba despre fostul restaurant Intim, sau „Șari Neni”, unul dintre cele mai cunoscute bordeluri din Timișoara în perioada interbelică. În plenul de vineri, inițial, consilierii locali ar fi trebuit să voteze un proiect referitor la neexercitarea dreptului de preemţiune în cazul aceluiași spațiu. Proprietarii au propus primăriei să cumpere fostul bordel la prețul de 120.000 de euro. Surpriză însă! În plen, primarul Nicolae Robu le-a cerut consilierilor să fie de acord cu achiziționarea spațiului. „Inițial exista un referat pentru neexercitarea dreptului de preemțiune, însă consilierul local Simion Moșiu a cerut o audiența la mine și mi-a explicat despre ce este vorba. Am cerut apoi aparatului primăriei să analizeze situația, să vedem dacă nu prezintă totuși interes pentru noi. S-a întocmit un referat, prețul, de această dată, este unul bun, așa că vă propun să votați pentru cumpărarea acestui spațiu”, a spus Robu. Aleșii au „percutat” imediat și… au votat!

Ce se va face acolo? „E foarte mic prețul, aproximativ 200 euro / mp construit, iar terenul de 850 mp este gratis. Propunerea mea a fost că, având în vedere poziția și valoarea foarte mică, ar fi păcat ca primăria să piardă un asemenea teren unde se pot construi locuințe pentru tineri, mai ales că firmele mari din oraș au anunțat că vor să facă angajări. Cea mai mare problemă, ca în orice oraș, sunt locuințele. Asta a a fost ideea mea, să facă primăria locuințe pentru tineri”, a explicat Simion Moșiu (PNL) cum l-a convins pe Robu să-și schimbe poziția cu 180 de grade. Interesant este că referatul inițial a fost negativ, în condițiile în care cei de la Biroul Școli-Spitale al PMT spuneau că ar avut nevoie de spațiul respectiv pentru mutarea unei grădinițe care funcționează într-un spațiu pentru care se plătește o chirie lunară de aproximativ 2.000 de euro. Aflat la intersecția străzilor Romulus și Odobescu, fostul bordel Sari Neni avea un restaurant era foarte apreciat, iar fetele cântau la pian și făceau conversație cu domnii. Clienții își puteau alege fetele din albume cu fotografii. Bordelul a fost desființat la finele celui de-al doilea război mondial. În spațiul respectiv au funcționat ulterior un bufet, o berărie și un restaurant care s-a numit „Intim”.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

O oră ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

2 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

3 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

7 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

8 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

9 ore ago