„Suntem oameni de onoare, cu coloană vertebrală”, a clamat șefa PMP Timiș, Roxana Iliescu, explicând astfel că nu mai dă înapoi din alianța cu PSD. Aceeași femeie de „onoare și cu coloană” afirma însă, cu câteva secunde înainte, că oferta PSD a fost mai bună decât cea a PNL, motiv pentru care a optat pentru alianța cu social-democrații. Păi cum rămâne atunci cu „onoarea”, dacă te tocmești ca o precupeață ba cu PNL, ba cu PSD și încerci să obții „prețul” cel mai bun? Citește în loc de „preț” diverse funcții! Că politica e o curvă o știe toată lumea. Dar, în România, această „curvă” îți oferă pe zi ce trece tot mai mai mari surprize, care te fac să te uiți tâmp la această cloacă, fără să mai înțelegi nimic. Când liberalii se pupă pe gură cu fosilele PP-DD-iste regrupate în UNPR, te ții de nas. Când cei care au avut drept unic proiect politic să-l înjure pe Băsescu c-a tăiat salariile și acum fac alianțe în județe cu țucălarii fostului președinte, te ții și de urechi. Dar măcar nu prea mai auzi discuții despre „prințipuri”, binele oamenilor, bla-bla-bla.
Iată că în acest ocean de nesimțire, în care măcar oamenii își asumă lepădarea de orice fel de principii, domnișoara Iliescu vine și ne spune povești despre onoare și coloane vertebrale. La fel cum locatara unui bordel ar povesti că e fată mare. Hai să vedem ce credea despre PSD aceeași domnișoară cu mai puțin de un an în urmă, mai exact pe 23 iulie 2015. „E timpul ca acest partid, care a rămas cu mentalitatea în anii ’90 să fie ajutat de cetățeni, prin vot, să iasă de pe scena politică. Lipsa de încredere a românilor în partidele politice și Parlament, două elemente esențiale ale democrației, se datorează în mare parte liderilor acestui partid care din 1990 domină scena politică perpetuând structurile și obiceiurile nomenclaturiste. Trecerea șefiei PSD din mâinile unui urmărit penal pe mâinile unui condamnat penal arată fața unui partid putred”, spunea Iliescu. Iată însă că acum, pentru domnișoara cu onoare, PSD nu mai e deloc putred, ci un bun furnizor de funcții pentru PMP.
I-auziți alta, tot din „repertoriul” domnișoarei cu coloana tare: „România nu uită cum PSD s-a încolonat în spatele lui Adrian Năstase și al celorlalți lideri care au fost acuzați de săvârșirea unor fapte asimilate corupției și care ulterior s-au dovedit a fi vinovați și condamnați cu pedepse privative de libertate. Cei care îi apără pe corupți nu sunt altceva decât complici direcți sau indirecți la faptele penale comise de aceștia”. Am înțeles cum se cheamă cei care îi apără pe corupți. Dar, oare cum se numesc cei care fac alianță cu „corupții”? Și încă una care are legătură directă chiar cu Sorin Grindeanu, noul partener al domnișoarei. „Unui guvern penal cu nu mai puțin de 14 miniștri condamnați sau având probleme cu justiția, se adaugă în acest moment, pentru prima dată în istoria României, un prim-ministru urmărit penal. Aceasta este cartea de vizită cu care Guvernul României și însuși Premierul se prezintă în fața statelor din Uniunea Europeană și în fața liderilor din întreaga lume(…) Cu atât mai mult, în acest context, este absolut hilară și denotă în același timp servilism atitudinea lui Sorin Grindeanu și celor din PSD Timiș care au votat în unanimitate pentru o Rezoluție de susținere necondițională a premierului urmărit penal”, spunea Iliescu, în iunie 2015. De menționat că din „guvernul penal” făcea parte și Grindeanu.
Și sunt multe și multe astfel de exemple despre ce credea domnișoara cu „onoarea” despre noii ei aliați. E adevărat, în politica românească nu e nimic anormal să pupi acolo unde ai scuipat. Chiar și în Timișoara avem bunul exemplu al „nebunului” și „șpăgarului” Robu (apud Alin Popoviciu), care a apoi i-a făcut campanie celui care îi dăduse aceste etichete. Un singur lucru însă miroase al naibii de urât. Și anume, atunci când pupi unde ai scuipat, ai măcar bunul simț să nu spui că o faci cu coloana dreaptă și cu onoare. Hai să fim serioși, chiar și fizic, când te apleci să pupi o flegmă, nu poți s-o faci fără să-ți îndoi coloana.
Joi, 19 decembrie, în plenul Consiliului Local va intra din nou în dezbatere proiectul privind…
Primăvara, Parcul Justiţiei este unul dintre cele mai vizitate şi fotografiate locaţii din Timişoara, datorită…
Un număr de 22 de proiecte care încurajează mersul pe bicicletă în întreaga regiune de…
Muzeul Național de Artă Timișoara aduce în prim plan opera lui Albert Kristóf-Krausz, personalitate marcantă…
Timișoara concurează din nou în competiția „Destinația Anului”, cel mai amplu concurs turistic din România,…
Compania Naţională de Investiţii (CNI) a dat undă verde construirii unei creşe la Urseni, comuna…