Categories: PoliticieniUltima ora

Raducanu (UNPR): Nu avem 100% alianta cu PSD, uneori e obligatoriu sa faci alianta cu altii

UNPR are un protocol național cu PSD, dar nu înseamnă că el va pus în practică și în Timiș. Asta susține șeful UNPR Timiș, deputatul Ion Răducanu. Conform acestuia, alianța administrativă nu e totuna cu alianța politică și, deci, un eventual post de „vice” nu poate fi pus în pericol de existența unui protocol local.

Președintele PSD Timiș, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, pentru deBanat.ro, că social-democrații au majoritate în consiliul județean, și asta fără să poarte negocieri complicate. Totul, datorită protocolului național încheiat cu ALDE și UNPR. „Noi avem un protocol la nivel național cu ALDE și UNPR, ceea ce ne dă majoritate plus doi. Restul sunt chestiuni pe care nu are rost să le discutăm acum”, a explicat Grindeanu. Dacă dinspre PSD lucrurile sunt, aparent, foarte clare, nu se poate spune la fel și dinspre UNPR. Șeful „progresiștilor” timișeni, deputatul Ion Răducanu, face, din nou, opinie separată. „Nu știu de unde ați înțeles că mergem cu PSD. Suntem într-o alianță politică (…) dar nu poți să afirmi cu certitudine că peste tot în țară alianțele sunt 100% între cele două partide. Se poate într-o comună să nu iei un viceprimar, pentru că PSD nu e acolo… atunci obligatoriu trebuie să faci alianță cu altul. Nu este generalizat”, a spus Răducanu, invitat la o emisiune de la B1.

Citiți și: PSD are deja majoritate la CJ Timis, fara negocieri. Grindeanu explica

Deputatul susține că partidul nu-i poate impune ce să facă! „Eu sunt greu de chemat la partid. Nu mi-e frică de partid, sunt membru fondator. Alianța cu PSD este treaba fiecărei organizații, depinde de conjunctură și de situația voturilor din județul respectiv. Ea nu poate fi dictată de la centru, pentru că e diferită de la zonă la zonă”, a mai declarat președintele UNPR Timiș. Conform acestuia, există o explicație cât se poate de pertinentă a unei eventuale… disidențe locale. „Alianțele de la nivelul județului sunt alianțe pentru administrarea județului, sunt alianțe locale. Dacă dorința unui partid este de a participa la această formulă de administrare, nu înseamnă că e o alianță politică, că eu m-am îmbrățișat cu nu știu ce dușman al partidului meu dacă vreau să administrez cu el județul, ca să nu se mai întâmple minuni. Să facem o diferență între alianță administrativă și alianță politică”, a conchis Ion Răducanu. La bursa zvonurilor se fac deja diverse scenarii, prin care UNPR ar putea fi atras de o parte și de alta la CJ, unde, în mandatul viitor, va avea trei consilieri. Capul de listă a fost Titu Bojin, plecat de la PSD tocmai pentru că nu a susținut pentru un nou mandat de președinte al CJ Timiș.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

29 de secunde ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

43 de minute ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

O oră ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

2 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

2 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

3 ore ago