Categories: Politicieni

Robu explica de ce Falca a negociat pentru Timis: A venit cu un bonus

Copreședintele PNL Timiș, Nicolae Robu, spune că Gheorghe Falcă a purtat negocierile cu PMP deoarece avea și o propunere importantă pentru județul Arad. El admite că ultima variantă propusă Roxanei Iliescu a fost cea de președinte al CJ, cu un „vice” liberal care să facă parte din „majoritatea decidentă”.

Nicolae Robu a explicat, pentru deBanat.ro, de ce, în ultimele două zile, negocierile pentru formarea unei majorități la consiliul județean, care să includă și PNL, au fost purtate de arădeanul Gheorghe Falcă. „Dl Falcă poate purta discuții de tatonare vehiculând orice, iar oferta sa de vicepreședinte CJ Arad pentru PMP a fost binevenită, alături de oferta noastră și de cea din Caraș-Severin. Acesta a fost și motivul pentru care a purtat aceste negocieri, venind cu «bonusul» de vicepreședinte al CJ Arad, față de oferta noastră. La Primăria Timișoara însă, nu va fi niciodată altfel decât vreau eu, câtă vreme eu voi fi primar-locomotivă pentru PNL, și nu primar-remorcă. E bine însă că domnul Falcă a vorbit și despre postul de viceprimar la Timișoara, pentru devoalarea faptului că, de fapt, PMP este, la ora actuală, legat ombilical de PSD, așa cum rezultă din orice analiză la nivel național. Excepțiile întăresc regula. Dacă nu este așa, aștept ca PMP Timiș să demonstreze contrariul”, a spus copreședintele PNL Timiș.

Robu admite că PNL i-a propus inițial liderului PMP Timiș, Roxana Iliescu, postul de vicepreședinte al consiliului județean. Apoi, liberalii au reconsiderat situația. „În ultima variantă propusă s-a ajuns, într-adevăr, la postul de președinte al CJ. Noi considerăm că important pentru primarii noștri este nu atât cine este președinte la CJ Timiș, pentru că prerogativele președintelui sunt oricum limitate, ci ca PNL să facă parte din majoritatea decidentă. Noi nu căutăm funcții pentru persoane, ci pârghii cu care să putem face bine comunităților. Cea mai importantă pârghie la CJ este majoritatea decidentă”, a mai declarat, pentru deBanat.ro, acesta. Plenul CJ Timiș este convocat miercuri, 29 iunie, la ora 10. Este ultima „strigare” pentru cei 14 liberali care au lipsit de la cele două ședințe anterioare și care riscă, la o nouă neprezentare, să-și piardă mandatele.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

8 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

8 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

13 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

14 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

14 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

16 ore ago