Și-a câștigat al doilea mandat și acum… vrea să scoată oamenii în stradă, să ceară bani pentru centura Timișoarei. Primarul Nicolae Robu pune la cale, în vreo două săptămâni, un miting la care crede că vor participa foarte mulți timișoreni. Asta, deși la votul de duminică, nici măcar o treime nu s-au urnit să pună ștampila.
Primarul Nicolae Robu e pe cale să-și pună în practică o idee mai veche: cea a organizării unui miting pentru centura Timișoarei. Edilul „amenință” de mai mult timp cu așa ceva, dar crede că acum a venit momentul să se și întâmple. „Am făcut toate diligențele pentru ca Timișoara să aibă centură și nu s-a întâmplat nimic. Mi se spune că nu sunt bani, că va fi pe fonduri europene… Asta înseamnă prin 2020, 2022 sau Dumnezeu știe când. Nu mai putem aștepta atât. Vom face un miting în următoarele săptămâni. Nu am fixat încă data, dar vom ieși în stradă pentru centură. Eu nu pot concepe să nu se aloce fonduri pentru acest obiectiv încă din 2016”, a declarat, marți, Robu. Edilul e convins că timișorenii vor adera în număr mare la această idee și va folosi toate canalele pentru a-i convinge că este o idee bună. „Oamenii vor veni să-și arate interesul pentru a avea acest obiectiv. Ce să mai fac? Am vorbit personal cu primul ministru, i-am prezentat un filmuleț de pe Bd. Rebreanu, și nu la oră de vârf… Oricine poate vedea ce se întâmplă în Timișoara din cauza faptului că nu există centură. Sunt convins că lumea va ieși”, spune Robu. Mai mult decât atât, edilul e convins și că reacția guvernului va fi foarte promptă. „Oricât de bățos s-ar da guvernul, nu poate ignora ce se va întâmpla la Timișoara. Cred că vom primi un răspuns înainte chiar ca mitingul să aibă loc”, a mai spus proaspă alesul primar al Timișoarei.
La începutul acestui an, aflat la Timișoara, premierul Dacian Cioloș a declarat că e firesc ca un oraș de această dimensiune să aibă centură, dar există o mică-mare problemă. „Guvernul actual a preluat un masterplan pe transporturi, unde s-a făcut o prioritizare (…) Nu avem cum să punem mai mulți bani decât avea la dispoziție și nu am vrut să redeschidem subiectul prioritizării unor proiecte de infrastructură. (…) Am considerat că e mai înțelept să trecem la treabă și să aplicăm prioritățile deja decise (…) O să văd în ce situație se află, din punct de vedere bugetar, acest proiect. Înțeleg că într-o metropolă regională cum este Timișoara, un centru economic și social atât de important, e firesc să existe așa o pretenție. Dar bugetul este același, ba chiar a scăzut În măsura limitelor bugetului, vom vedea ce se poate face”, spunea Cioloș. Bugetul pe 2016 al CNADNR prevede fix 0 lei pentru acest obiectiv. Acesta prevede execuția a 229,32 kilometri de șosele de centură la Rădăuți, Oradea, Satu Mare, Bușteni, Comarnic, Bârlad, Carei, Brașov, Tecuci, Craiova Sud, Târgu Jiu, Caracal, Mihăilești, Bacău, Târgu Mureș și Suceava.
Universitatea de Vest Timișoara a semnat, miercuri, la Ministerul Educației, două contracte de finanțare aferente…
Proiectul de reabilitare a liniilor de tramvai și a tramei stradale de pe Calea Bogdăneștilor…
Zile bune pentru Leii din Banat! După victoria importantă de pe terenul Stelei, miercuri a…
Sportiva timișoreană Narcisa Martin este, de astăzi, vicecampioana mondială la Culturism - Bikini Fitness Senioare…
Anul acesta, prin intermediul campaniei „Bradul Dorințelor”, angajații din clădirile de birouri United Business Center…
Lângă Podul Decebal, un loc fierbinte în Revoluția din 1989, au fost puse, miercuri, bazele…