Primăria Timișoara continuă lupta cu garajele. Tot în cartierul Soarelui, unde se fac pregătirile pentru demolarea a aproape 350 de astfel de construcții. Proprietarii au fost notificați, iar cei care au dreptul vor primi și despăgubiri.
Amenajarea străzii Sirius, începută în luna mai, a ajuns în faza în care nu mai poate înainte așa cum trebuie din cauza garajelor. În aceste condiții, primăria a trecut la notificarea proprietarilor. „În vecinătatea străzii Sirius există 339 garaje. Am lansat deja operațiunea de notificare a proprietarilor, că trebuie să și le demoleze, trebuie să elibereze locul care este declarat de interes public, pentru ca vom ajunge cu lucrările de amenajare în zona în care se află acestea. Sunt multe, vreau să îi rog pe proprietari să înțeleagă că orașul trebuie să se modernizeze, să se înfrumusețeze și că trebuie să funcționeze mai bine și că suntem nevoiți să înlăturăm garajele. Nu le va părea rău, asa cum nu le pare rau nici celor care au trecut deja prin așa ceva (…) Contez pe faptul că cetățenii din zonă vor fi înțelegători și nu vor frâna acest proces”, a declarat, marți, edilul.
Proprietarii nemulțumiți au și varianta de a apela la instanță, dar, spune Robu, șansele lor sunt foarte mici. „Am câștigat toate procesele cu acei cetățeni care nu au vrut ca, în bună înțelegere, să facem demolarea. Demolarea o face primăria, pe cheltuială proprie. Cine nu acceptă demolarea va fi obligat să demoleze pe cheltuială proprie sau, dacă demolăm noi, să suporte contravaloarea lucrărilor. Nu are niciun rost să mergem în instanță, să se consume timp inutil, să se cheltuiască anumite sume de bani și, în final, să se și plătească demolarea”, afirmă primarul. Și pe strada Sirius sunt situații în care unii proprietari au în contracte clauze de reziliere, în timp ce alții nu au așa ceva. „Cei care au contracte cu primăria, în care există o clauză de despăgubire în cazul în care se solicită demolarea garajelor, vor primi 2.000 de euro. Am făcut asta cu toți cetățenii care au contracte cu astfel de clauze, nu trebuie să insiste nimeni, este un lucru asumat de municipalitate. Pe de altă, îi rog pe cetățeni că, oricât de neconvenabil ar fi pentru ei, să înțeleagă că dacă în contractele lor nu există o astfel de clauză, primăria are posibilitatea legală să le dea despăgubire. Știu că psihologic e foarte greu de suportat situația în care, într-o baterie de garaje, un proprietar are un contract cu clauză de despăgubire și, lipit de el, un alt proprietar are contract fără o astfel de clauză. Aceste contracte au fost încheiate cu 10-15 ani în urmă și nu înțeleg de ce unele au clauză de despăgubire, iar altele nu au. Ce știu este că nu am suport legal să aprob o plată către acei proprietari de garaje care nu au clauze de despăgubire”, a mai declarat Robu.
Cetăţenii românii care în ziua votului pentru alegerile prezidențiale nu se află pe teritoriul României pot…
În vestul ţării este Cod Roşu de viscol puternic. Vineri dimineața, la ora 10.00, ca…
Divizionara secundă CSC Dumbrăvița intră în „ultima turnantă” a sezonului de toamnă din Liga 2.…
Vineri dimineața, polițiștii Secției 2 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că,…
Nu doar la nivel naţional George Simion se bucură de susţinerea unor infractori, foşti sau…
În Iulius Town s-a inaugurat o școală dedicată pasionaților de muzică, celor care își doresc…