Categories: Timp liber

E vara, hai la film! Caravana Metropolis revine in Parcul Rozelor / PROGRAM

Caravana „Metropolis – Cinema în aer liber”, unul dintre evenimentele mult așteptate de timișoreni, se întoarce. Cel mai mare ecran gonflabil din țară va fi montat din nou în Parcul Rozelor, pentru șase proiecții speciale, ale unor filme multipremiate. Totul, în perioada 19-24 iulie.

Caravana „Metropolis – Cinema în aer liber” a ajuns la cea de-a patra ediție la Teatrul de Vară din Parcul Rozelor. Timișoara deține, de altfel, și recordul pentru cel mai mare număr de spectatori la o astfel de proiecții, cu 3.000 de oameni care au venit într-o singură seară la film în aer liber. În intervalul 19-24 iulie, de marți până duminică, vor fi proiectate, de la ora 21.30, șase filme de autor. Condițiile de vizionare vor fi foarte bune: un ecran gonflabil de 120 mp și singurul proiector digital mobil din țară, de 17.000 lumeni. Filmele alese au câștigat, de-a lungul timpului, premii la importante festivaluri internaționale. Biletul de intrare costă 10 lei, respectiv 5 lei pentru elevi și studenți și pot fi cumpărate în avans de aici sau din Parcul Rozelor, chiar înainte de proiecție.

Program

Marți, 19 iulie

Mustang (Turcia)
Regia: Deniz Gamze Erguven
Cu: Tugba Sunguroglu, Gunes Sensoy, Elit Iscan
Filmul a fost nominalizat la Oscar și la Globurile de Aur pentru Cel mai bun film străin și a avut premiera la Cannes în 2015.
Este începutul verii. Într-un sat din nordul Turciei, Lale și cele patru surori ale sale se întorc de la școală, jucându-se cu un grup de băieți. Jocurile lor, considerate necuviincioase de familie, provoacă un scandal cu consecințe neprevăzute.

Miercuri, 20 iulie
Dincolo de calea ferată (România)
Regia: Cătălin Mitulescu
Cu: Alexandru Potocean, Ada Condeescu
Mențiune specială a juriului Karlovy Vary IFF
Radu se întoarce din Italia după o absență de un an și își găseşte soţia total schimbată. Cei doi petrec o noapte în care încearcă să se regăsească. Distanța a creat neîncredere şi confuzie între ei, însă Radu speră la posibilitatea unui nou început.

Joi, 21 iulie
Daneza / The Danish Girl (Marea Britanie)
Regia: Tom Hooper
Cu: Eddie Redmayne, Alicia Vikander
Premiul Oscar pentru Cea mai bună actriță într-un rol secundar, nominalizat la alte 3 categorii la Premiile Oscar, la 3 Globuri de Aur și la 5 premii BAFTA.
Este anul 1910, iar pictorița Gerda Gottlieb așteaptă un model. Acesta întârzie să apară, așa că Gerda îl roagă pe soțul ei, Einar, să îmbrace desuuri de damă pentru a-i poza. Niciunul dintre ei nu știe că acest eveniment minor le va schimba viețile.

Vineri, 22 iulie
Fiul lui Saul / Son of Saul (Ungaria)
Regia: László Nemes
Cu: Urs Rechn, Levente Molnár
Filmul a primit peste 30 de nominalizări şi a câştigat 22 de premii, dintre care, cel mai important este Oscarul pentru Cel mai bun film străin, în 2016
Saul Ausländer este un prizonier evreu din Ungaria, forţat să lucreze pentru nazişti în camerele de gazare din lagărul de concentrare. În timpul ce se află într-unul dintre crematorii, Saul descoperă cadavrul unui băiat pe care îl bănuieşte a fi propriul său fiu şi decide să îndeplinească o misiune imposibilă.

Sâmbătă, 23 iulie
Amy (Marea Britanie)
Regia: Asif Kapadia
Câștigător al Premiilor Oscar și BAFTA pentru Cel mai bun documentar în 2016
Un talent unic într-o generaţie, Amy Winehouse a fost o cântăreaţă care a captat atenţia întregii lumi. Un artist de jazz în cel mai autentic sens al cuvântului – a scris şi a cântat din suflet, folosindu-se de harul său muzical pentru a-şi analiza propriile probleme.

Duminică, 24 iulie
Cloverfield 10
Regia: Dan Trachtenberg
Cu: Mary Elizabeth Winstead, John Goodman
Michelle lasă totul în urmă – casă, iubit, inel de logodnă. Însă, curând, după un accident pe șosea, se trezește într-un buncăr subteran unde Howard o informează că a supraviețuit unui atac chimic, și că singurii alți supraviețuitori sunt el și acolitul său, Emmett.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago