LPF se spala pe maini: soarta Rapidului va fi decisă de Comisia de disciplina a FRF!

Prima etapă din Liga I începe vineri, 22 iulie, dar încă nu se știe care este cea de-a 14-a echipă înscrisă în campionat! Dacă la prânz LPF spunea că Rapidul nu poate juca în primul eșalon, joi seară, același for a trimis cazul către Federația Română de Fotbal! Pentru moment, primarul Nicolae Robu s-a bucurat degeaba pe Facebook că Poli va rămâne pe prima scenă fotbalistică.

La prânz, lucrurile păreau destul de clare: Rapid nu va putea juca în Liga I, fiind în faliment și neavând dreptul de a transfera vreun jucător, în condițiile în care mai avea legitimați doar vreo opt fotbaliști. Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, declara, la finalul adunării generale extraordinare, că este nevoie de „o minune” pentru ca alb-vișiniii să poată începe campionatul în primul eșalon. Joi seară, lucrurile au luat o turnură interesantă. „Câteva situaţii speciale din fotbalul românesc ne-au făcut să vă invităm la această conferinţă de presă, ca să lămurim unele probleme. Problema principală este clubul Rapid. Dimineaţă aveam o poziţie în funcţie de o poziţie a administratorului judiciar. După-amiază a mai apărut un document, şi-a schimbat poziţia administratorul judiciar. Este o şansă bună pentru Rapid, o echipă de tradiţie”, a declarat, joi seară, Gino Iorgulescu, șeful LPF. Practic, liga se spală pe mâini și trimite cazul către Federația Română de Fotbal. Explică același Justin Ștefan: „Dimineaţă, lichidatorul spunea că Rapid nu poate participa. După amiază, ne-a cerut altceva. Cazul va fi trimis la Comisia de Disciplină a FRF, în care se va analiza dacă Rapid îndeplineşte sau nu condiţiile de participare în Liga 1”. Conform acestuia, meciurile Rapidului vor fi reprogramate: primul ar fi trebuit să aibă loc luni, 25 iulie, pe teren propriu, cu FC Botoșani.

Primarul Nicolae Robu a postat, joi la prânz, pe Facebook, un mesaj prin care își exprima mulțumirea față de decizia LPF de a invita Poli în prima ligă. „Nu putem fi ipocriți, ne bucură faptul că Poli va evolua, pentru al doilea an competițional la rând, în Liga I. Desigur, altfel ne-ar fi plăcut să se întâmple! (…) Ce-avem să-nțelegem acum este că trecutul este trecut și că prezența în Liga I creează o sarcină uriașă pe umerii noștri, ai celor cu responsabilități în administrația publică locală și județeană -indiferent de culoarea noastră politică!-, dar și ai timișorenilor, în general, iubitori de fotbal! Echipa va avea nevoie de bani – problema finanțării ei încă nu e rezolvată, cu toată deschiderea arătată de noi către un partener privat!-, echipa va avea nevoie de spectatori, de spectatori care pe de o parte să o încurajeze, să creeze în tribune atmosferă mobilizatoare, transmițătoare de entuziasm, iar pe de altă parte, să contribuie la bugetul ei. Haideți, stimați și dragi timișoreni, stimați și dragi timișeni, dragi iubitori de Poli de oriunde, să fim uniți, să punem umărul împreună și să facem ca Timișoara să fie și în fotbal din nou ce-a fost și mai mult decât atât!”, a scris edilul. Între timp, la câteva minute după anunțul făcut de reprezentanții LPF, cei de la Poli Timișoara au șters „evenimentul” creat pe Facebook pentru meciul din 25 iulie, cu FC Botoșani.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

19 minute ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

O oră ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

O oră ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

3 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

4 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

4 ore ago