Categories: PartideUltima ora

Popoviciu si Samartinean mai vor o tura in parlament! In cursa e si Marilen Pirtea

La PNL Timiș se strâng până duminică, 31 iulie, candidaturi pentru alegerile parlamentare. Ținta partidului: doi senatori și patru deputați. Și-au anunțat intențiile actualii deputați Alin Popoviciu și Cornel Sămărtinean, dar și, așa cum se specula demult, rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Cu Alin Popoviciu cap de listă pentru consiliul județean, PNL Timiș, cu 14 consilieri, a „reușit” să rămână pe dinafară la instituția condusă acum de tripleta PSD – PMP – ALDE. Controversatul deputat ar putea deschide lista și pentru Camera Deputaților la alegerile din iarnă. Popoviciu și-a depus dosarul de candidatură pentru încă un mandat de parlamentar. Termenul este 31 iulie și, spunea președintele Nicolae Robu, nu vor mai fi acceptate ulterior candidaturi. Robu admitea totuși că e vorba despre candidaturi din filiala pe care o conduce, însă în cazul în care, de la nivel național, se decide altceva, lucrurile se pot schimba.

Până la un eventual amestec al conducerii centrale, și-a depus candidatura pentru un nou mandat și deputatul Cornel Sămărtinean. Acesta a fost într-un con de umbră în ultimul an, după ce DNA a început urmărirea penală împotriva sa. În februarie 2016, dosarul a fost trimis în instanță, la Înalta Curte de Casație și Justiție. După mai multe amânări, la începutul lunii iulie, ICCJ a decis retrimiterea dosarului la DNA Timișoara, după ce a exclus din materialul probator mai multe interceptări şi înregistrări. Dosarul în care pe lângă Sămărtinean sunt inculpați și consilierul județean Lucian Blaga, dar și Marius Florin Mezin a fost restituit la DNA Timișoara „în vederea refacerii urmăririi penale”. În aceste condiții, Cornel Sămărtinean mai vrea încă patru ani în parlament.

Poate cea mai interesantă candidatură este cea a rectorului UVT Marilen Pirtea. Calitatea acestuia de membru PNL nu a fost niciodată confirmată oficial. În mai 2015, la o ședință a Consiliului de Coordonare Județean al PNL, Pirtea a stat laolaltă cu aleșii PNL, pe podium, în fața câtorva sute de oameni. „Cred că este o situație unică în țară, ca patru din cei șase rectori din Timișoara să fie membri PNL. Al cincilea, rectorul Viorel Șerban, de la Politehnică, îmi este verișor și sper să-l pot convinge, la un moment dat, să ni se alăture”, declara, la momentul respectiv, copreședintele PNL, Vasile Blaga. De când era membru de partid Marilen Pirtea rămâne încă un mister. Nicolae Robu spunea că, din relatările lui Dan Popa, rectorul UVT ar fi fost membru PDL cu acte în regulă de aproximativ opt ani. Pirtea nu a confirmat însă niciodată informația.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

8 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

9 ore ago