Categories: Primăria Timişoara

Robu este oficial primar! A depus juramantul de doua ori

Primarul Nicolae Robu a fost învestit vineri, oficial, în funcție. Edilului i-a fost validat mandatul, astfel că a putut depune jurământul în fața Consiliului Local Timișoara. Robu a făcut asta chiar de două ori, a doua oară punând și mâna pe Biblie, respectiv Constituția României.

Liberalul Nicolae Robu a câștigat detașat alegerile din 5 iunie, obținând 52,9% din opțiunile timișorenilor care s-au prezentat la urne. Este vorba, practic, de 41.531 de voturi. Validarea mandatului său s-a făcut abia vineri, 1 iulie, când un judecător a dat citire deciziei finale. „Jur sa respect Constituția și legile țării și să fac cu bună credință tot ceea ce stă în puterile și în priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Timișoara. Așa să-mi ajute Dumnezeu”, a spus, vineri, Robu, în fața plenului CL. Edilul a citit jurământul de două ori, după ce prima dată nu a pus mâna pe Biblie și Constituție. Robu s-a declarat foarte emoționat. „Când ești la a doua învestitură în aceeași funcție, ai putea fi mai detașat. Dar am dovedit că nu sunt, fiindcă așa sunt eu (…) Vreau să mulțumesc cetățenilor care au apreciat zbaterea mea pe parcursul celor patru ani ai mandatului precedent. Dar dincolo de orice, rezultatele contează. Dincolo de muncă, de zbatere, de orice, importante sunt rezultatele. Consider că am avut rezultate și acesta este și motivul pentru care am reusit să obțin al doilea mandat”, a spus primarul, imediat după ce a fost învestit în funcție. El li s-a adresat apoi consilierilor locali. „Vă propun să tragem împreună pentru Timișoara și pentru timișoreni. Aș vrea să lăsăm la o parte disputele și să conlucrăm încât să ne îndeplinim misiunea. Dincolo de ce au încerca sa-mi creeze unii ca portret, sunt un om tolerant, dar toate își au o limită. Sunt însă și un luptător. Promit timișorenilor care și-au pus speranțe în mine că voi rezona cu ceea ce reprezintă doleanțele lor. Voi face tot ce stă în puterile și priceperea mea pentru a răspunde intereselor lor”, a conchis edilul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Intervenţie de suflet a salvatorilor din Buziaş

După-amiază însorită, dar cu peripeții la o fermă de vaci din apropierea orașului Buziaș: o…

7 ore ago

Aproape o mie de locuri de muncă oferite la Bursa Locurilor de Muncă. Peste 600 de persoane au fost selectate pentru angajare

La Timișoara a avut loc, marți, o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă. Interesul…

11 ore ago

Avem și în acest an Noaptea Muzeelor, de această dată sub auspiciile protestelor salariale de la MNaB

Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, participă și în acest an la…

14 ore ago

Lucrările pe Calea Stan Vidrighin intră în etapa finală/FOTO

Constructorul care se ocupă de reabilitarea Căii Stan Vidrighin intră în etapa finală a lucrărilor.…

14 ore ago

Un motociclist a fost accidentat în zona Sălii „Olimpia”

După accidentul de dimineaţă din apropierea Centurii de Sud, unde un muncitor a fost izbit…

14 ore ago