Stadionul „Dan Păltinișanu” ar putea trece de la CJ Timiș la Primăria Timișoara, dar transferul nu poate fi făcut peste noapte. Șefii celor două instituții sunt de acord cel puțin într-o privință: arena trebuie folosită de echipele din oraș. Momentan, CJ caută chiriaș, dar sunt șanse minime să apară cineva dispus să plătească 25.000 lei/lună, timp de doi ani.
Clubul ACS Poli a avut drept de folosință gratuită asupra stadionul „Dan Păltinișanu” până la începutul lunii august 2016. Proprietarul arenei, Consiliul Județean Timiș, a dat drumul unei licitații și cere 25.000 lei, cu tot cu TVA, pe lună, sumă la care se adaugă utilitățile. Contractul ar urma să fie încheiat pe doi ani, însă până acum nu s-a prezentat niciun doritor. Între timp, ACS Poli și ASU Poli au închiriat stadionul pentru meciurile pe care le joacă acasă la acest sfârșit de săptămână, plătind câte 21.000 lei. Posibilitatea ca arena să rămână efectiv goală le dă de gândit și celor de la CJ, și celor de la primărie. În aceste condiții, a apărut ideea transferului către municipalitate. „Trecerea stadionului în administrarea Primăriei Timișoara ar presupune, în primul rând, o hotărâre de consiliu județean. În Timișoara avem această anomalie. Stadionul «Dan Păltinișanu» aparține consiliului județean, ceea ce este o tâmpenie, pentru că nu avea ce să caute acolo, iar tot restul, toată baza de antrenament, aparține primăriei (…) Am discutat cu președintele Sorin Grindeanu ca primăria să preia stadionul, pentru că are resurse mai mari să se ocupe de el și, până la urmă, este un utilizator al stadionului chiar, cel puțin prin echipa de rugby, care este a Sport Club Municipal (…) Stadionul acesta trebuie să fie pus la dispoziția tuturor cluburilor serioase din oraș”, susține primarul Nicolae Robu.
Citește și: CJ Timis lasa mai ieftin inchirierea stadionului: reducere de 5.000 de lei/luna
Șeful CJ confirmă discuțiile, dar explică și care sunt, în momentul de față, datele problemei. „Deocamdată suntem în procedura de licitație. Sper că aceasta se va încheia, în actuala formă, la finele lunii august. Apoi vrem să căutăm soluția cea mai potrivită. Sunt deschis la orice variantă, astfel încât stadionul să poată fi folosit de cât mai multe echipe. Nu exclud un eventual transfer către primărie, dar, repet, în acest moment, avem în derulare o licitație ale cărei reguli sunt stabilite în mandatul trecut și pe care nu le putem schimba acum. După încheierea acestei proceduri, vom căuta soluția cea mai potrivită”, a declarat, pentru deBanat.ro, Sorin Grindeanu. Lucrurile nu vor fi cu mult mai simple nici dacă arena trece la primărie. „Se pare că nu putem pune stadionul gratuit la dispoziția echipelor sportive. Și noi va trebui să organizăm licitație, pentru că așa e legea. E o tâmpenie, nu ești lăsat să administrezi așa cum consideră cei mandatați să ia decizii. E un consiliu local care nu e parașutat de niciunde, este constituit din voința cetățenilor. Cetățenii, prin consiliul local, ar trebui să poată decide ce se întâmplă cu un astfel de bun (…) Nu-i nimic dacă stă sub lacăt, dacă acolo cresc buruienile, nu e nimeni tras la răspundere. În schimb, dacă, de exemplu, CJ Timiș îl pune la dispoziția unor echipe ale orașului și creează o bucurie cetățenilor, devine vinovat”, a conchis Robu.
După ce au picat o dată la vot proiectul taxelor și impozitelor locale, consilierii locali…
Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…