CJ Timis ar putea da primariei stadionul, dar gratis nu poate juca nimeni

Stadionul „Dan Păltinișanu” ar putea trece de la CJ Timiș la Primăria Timișoara, dar transferul nu poate fi făcut peste noapte. Șefii celor două instituții sunt de acord cel puțin într-o privință: arena trebuie folosită de echipele din oraș. Momentan, CJ caută chiriaș, dar sunt șanse minime să apară cineva dispus să plătească 25.000 lei/lună, timp de doi ani.

Clubul ACS Poli a avut drept de folosință gratuită asupra stadionul „Dan Păltinișanu” până la începutul lunii august 2016. Proprietarul arenei, Consiliul Județean Timiș, a dat drumul unei licitații și cere 25.000 lei, cu tot cu TVA, pe lună, sumă la care se adaugă utilitățile. Contractul ar urma să fie încheiat pe doi ani, însă până acum nu s-a prezentat niciun doritor. Între timp, ACS Poli și ASU Poli au închiriat stadionul pentru meciurile pe care le joacă acasă la acest sfârșit de săptămână, plătind câte 21.000 lei. Posibilitatea ca arena să rămână efectiv goală le dă de gândit și celor de la CJ, și celor de la primărie. În aceste condiții, a apărut ideea transferului către municipalitate. „Trecerea stadionului în administrarea Primăriei Timișoara ar presupune, în primul rând, o hotărâre de consiliu județean. În Timișoara avem această anomalie. Stadionul «Dan Păltinișanu» aparține consiliului județean, ceea ce este o tâmpenie, pentru că nu avea ce să caute acolo, iar tot restul, toată baza de antrenament, aparține primăriei (…) Am discutat cu președintele Sorin Grindeanu ca primăria să preia stadionul, pentru că are resurse mai mari să se ocupe de el și, până la urmă, este un utilizator al stadionului chiar, cel puțin prin echipa de rugby, care este a Sport Club Municipal (…) Stadionul acesta trebuie să fie pus la dispoziția tuturor cluburilor serioase din oraș”, susține primarul Nicolae Robu.

Citește și: CJ Timis lasa mai ieftin inchirierea stadionului: reducere de 5.000 de lei/luna

Șeful CJ confirmă discuțiile, dar explică și care sunt, în momentul de față, datele problemei. „Deocamdată suntem în procedura de licitație. Sper că aceasta se va încheia, în actuala formă, la finele lunii august. Apoi vrem să căutăm soluția cea mai potrivită. Sunt deschis la orice variantă, astfel încât stadionul să poată fi folosit de cât mai multe echipe. Nu exclud un eventual transfer către primărie, dar, repet, în acest moment, avem în derulare o licitație ale cărei reguli sunt stabilite în mandatul trecut și pe care nu le putem schimba acum. După încheierea acestei proceduri, vom căuta soluția cea mai potrivită”, a declarat, pentru deBanat.ro, Sorin Grindeanu. Lucrurile nu vor fi cu mult mai simple nici dacă arena trece la primărie. „Se pare că nu putem pune stadionul gratuit la dispoziția echipelor sportive. Și noi va trebui să organizăm licitație, pentru că așa e legea. E o tâmpenie, nu ești lăsat să administrezi așa cum consideră cei mandatați să ia decizii. E un consiliu local care nu e parașutat de niciunde, este constituit din voința cetățenilor. Cetățenii, prin consiliul local, ar trebui să poată decide ce se întâmplă cu un astfel de bun (…) Nu-i nimic dacă stă sub lacăt, dacă acolo cresc buruienile, nu e nimeni tras la răspundere. În schimb, dacă, de exemplu, CJ Timiș îl pune la dispoziția unor echipe ale orașului și creează o bucurie cetățenilor, devine vinovat”, a conchis Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

34 de minute ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

49 de minute ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

O oră ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

2 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

3 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

3 ore ago