Categories: Zâmbete amare

Daca Udrea nu e, nici Alin nu mai e

Elena Udrea a anunțat, la finalul săptămânii trecute, că nu va mai candida pentru un nou mandat de parlamentar. În consecință, ea va face un pas înapoi din politică, scârbită și de-a dreptul dezgustată de actuala clasă politică. Una tot mai degradată și în care promovarea se face pe pile și nepotism, a ținut Udrea să precizeze. Or, ea, întruchiparea purității politice, nu se mai regăsește în acest peisaj nociv. Normal, poate nici România nu merită un politician de valoarea ei după care mulți o să plângă. „Am fost unul dintre politicienii buni pe care i-a avut această țară și unul dintre miniștrii foarte buni pe care i-a avut această țară”, s-a autoevaluat Udrea, în lipsa lăudătorilor de altă dată, în interviul în care și-a anunțat retragerea.

Exact în aceeași zi în care fosta blondă de la Cotroceni făcea aceste declarații „cutremurătoare”, într-un alt capăt de țară, la Timișoara, liderul PNL Timiș, Nicolae Robu, făcea un anunț interesant. Chiar important. Având în fine „cojones”, Robu l-a răsturnat peste bord pe Alin Popoviciu, anunțând că acesta nu se va mai regăsi pe lista PNL pentru alegerile parlamentare. După ce a „bușit” alegerile locale din poziția de candidat la șefia CJ Timiș, a realizat și Robu că, pentru a nu scufunda și mai rău corabia numită PNL Timiș, trebuie făcut măcar acest gest, al ejectării lui Popoviciu. Evident că această măsură nu e suficientă, dar e absolut necesară. Ea trebuie acum pusă și în practică, fiindcă deja Popoviciu a declarat în cercurile sale că nu va rămâne așa. Așa că poate iar o să-i vedem pe primarii ex-PDL folosiți ca masă de presiune și șantaj doar pentru ca Popoviciu să prindă lista.

O să întrebați poate care e legătura dintre cele două personaje, că e o alăturare forțată. Nu e deloc așa. Ele, de fapt reprezintă, una la nivel național, alta la județ, cam tot ce-a putut da mai sulfuros și tenebros regimul Băsescu în țară: trafic de influență, ipocrizie, corupție, incompetență, nesimțire, mizerie etc. S-a spus mult timp că în România lui Băsescu nu s-a dat un tun, un șmen adevărat, fie că e vorba de imobiliare, contracte cu statul, ANRP, ALRO Slatina sau energie etc., fără aprobarea Elenei Udrea. La fel, în Timiș nu s-a făcut nimic fără acordul lui Alin Popoviciu, de la afacerile din Regionala CFR. la inventarea licitaților după începerea lucrărilor la tot felul de incompetenți numiți la șefia unor deconcentrate. De fapt, cei doi au „reușit” să perfecționeze și să eficientizeze ceea ce generic numeam „PSD-ismul”. Chit că au reprezentat un alt partid. Bine, în cazul Elenei Udrea, simpatiile pro PSD n-au mai putut fi tăinuite.

Ca să vezi coincidență, cei doi sunt și parteneri într-o firmă cu sediul la Dumbrăvița. Și, ca să mergi cu concidențele mai departe, ambii au probleme cu DNA. Udrea – mai multe și mai mari, Popoviciu – mai puține și mai mărunte. De fapt, la urma urmei, trecutul ticălos și DNA i-au cam scos pe amândoi din viața politică. Viață în care aerul va deveni mult mai respirabil după plecarea lor.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

3 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

6 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

7 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

7 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

8 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

9 ore ago