Categories: Alte sporturi

Dus rece in luna lui august! Apa ca gheata, oferita de arbitri

Campioana națională la rugby, Timișoara Saracens, a încercat un experiment la București, împotriva „bronzului” de anul trecut, CSM Olimpia, formație ce pierduse cele două partide disputate anterior în Superligă. Astfel, Grainger Heikell a schimbat aproape toată echipa care învingea săptămână trecută marea rivala, CSM Știința Baia Mare.

Au fost 11 jucători noi în prima garnitură, iar titulari incontestabili ca Fercu sau Calafeteanu nu au prins nici măcar lotul lărgit. Chiar și în aceste condiții, Timișoara a început bine și părea că nu va avea probleme, mai ales că Vlăduț Zaharia înscria din debut un eseu, după o fază personală de toată frumusețea, eseu transformat de Conache. Spunem părea un meci ușor… însă campionii au făcut destule greșeli, iar CSM a profitat. La pauză, Timișoara mai avea un punct avans, 7-6, după ce Faasen reușea să transforme două penalități.

În partea a doua, CSM a mai profitat de, hai să-i spunem, neomogenitatea bănățenilor, reușind un eseu pe contraatac prin Siokivaha, transformat de Faasen, care a mai pus trei puncte și printr-o penalitate. S-a făcut astfel 16-7 pentru CSM, dar chiar și în aceste condiții, Timișoara a dominat, s-a dus peste adversar și merita clar victoria. Zaharia a mai reușit un eseu, netransformat de Jody Rose, dar ce este mai important echipei bănățene i s-au anulat 4 eseuri… destul de clare! Plus că au mai fost și alte faze în care Saracens a fost dezavantajată clar! Dar așa e în rugby, câteodată antrenorul poate decide victoria, altădată arbitrii… Scor final 16-12 pentru CSM Olimpia, echipa ce câștigă pentru prima dată în mai bine de șase ani în fața Timișoarei, care obține în acest joc doar bonusul defensiv.

Aholelei, Radoi, Pungea, Muresan, Drenceanu, Ianus, Ikamanu, Burcea, Pretorius, Calle Rivas, Zaharia, Popa, Sefanaia, Lemnaru, Conache. Rezerve: Căpățână, Taupaki, Halalilo, Rus, Tangimana, Simionescu, Rose, Gorcioaia.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

39 de minute ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

10 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

11 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

17 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

17 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

18 ore ago