Categories: Primăria Timişoara

Facem miting pentru centura! Doar sa se termine vacanta si sa nu mai ploua!

Mult discutatul miting pentru centura Timișoarei, anunțat ultima dată acum două luni de primarul Nicolae Robu, se va face la… toamnă. Doar să nu plouă! Edilul spune că, dacă guvernul nu face un pas concret înspre realizarea variantei ocolitoare, nu renunță la ideea de a ieși în stradă. „Amenințarea” e însă în stadiul de poveste demult.

La două zile de când și-a câștigat al doilea mandat de primar, Nicolae Robu anunța că scoate lumea în stradă, pentru centură. „Am făcut toate diligențele pentru ca Timișoara să aibă centură și nu s-a întâmplat nimic. Mi se spune că nu sunt bani, că va fi pe fonduri europene… Asta înseamnă prin 2020, 2022 sau Dumnezeu știe când. Nu mai putem aștepta atât. Vom face un miting în următoarele săptămâni. Nu am fixat încă data, dar vom ieși în stradă pentru centură. Nu pot concepe să nu se aloce fonduri pentru acest obiectiv încă din 2016 (…) Oricât de bățos s-ar da guvernul, nu poate ignora ce se va întâmpla la Timișoara. Cred că vom primi un răspuns înainte chiar ca mitingul să aibă loc”, declara, pe 7 iunie, liberalul. Exact două luni mai târziu nu s-a întâmplat nimic! Nu a avut loc nici mărețul miting, dar nici guvernul nu a dat vreun răspuns la stringenta solicitare a Timișoarei.

Robu spune că nu renunță la ideea de a chema oamenii la protest, dar susține că a avut un inamic redutabil, iar acum s-a instaurat un altul. „Nu ne-a lăsat vremea să facem miting pentru centură. A plouat tot timpul… Acum nu vine lumea, pentru că este în vacanță. Îl facem în toamnă, dacă guvernul nu face un pas concret pentru centura Timișoarei. Asta înseamnă introducerea la finanțare prin operațiile pregătitoare. Nu se poate trece direct la lucrul pe teren, trebuie făcute exproprieri, trebuie făcut proiectul tehnic cu detalii de execuție, trebuie lansată licitația pentru execuție… Trebuie să se facă ceva, primele etape, cu finanțare. Prezența în masterplan nu ne mulțumește. Acolo poate să stea mult și bine. Pentru mine, implicarea guvernului devine credibilă în momentul în care se alocă primele fonduri”, afirmă primarul.

Premierul Dacian Cioloș admitea, la începutul anului, că Timișoara are nevoie de centură ocolitoare, dar aceasta nu este pe lista de priorități preluată, cu tot cu masterplan, de la executivul anterior. „Guvernul actual a preluat un masterplan pe transporturi, unde s-a făcut o prioritizare (…) Nu avem cum să punem mai mulți bani decât avea la dispoziție și nu am vrut să redeschidem subiectul prioritizării unor proiecte de infrastructură. (…) Într-o metropolă regională cum este Timișoara e firesc să existe așa o pretenție. În măsura limitelor bugetului, vom vedea ce se poate face”, afirma Cioloș. Bugetul pe 2016 al CNADNR a alocat fix 0 lei pentru acest obiectiv, dar prevede execuția a 229,32 kilometri de șosele de centură la Rădăuți, Oradea, Satu Mare, Bușteni, Comarnic, Bârlad, Carei, Brașov, Tecuci, Craiova Sud, Târgu Jiu, Caracal, Mihăilești, Bacău, Târgu Mureș și Suceava.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

10 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

10 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

17 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

17 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

17 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

19 ore ago