Parcul Lamaita e gata, dar balta e plina de pesti morti! Primaria trebuie sa afle de ce / FOTO

Gazon ca-n reviste, șezlonguri numai bune de stat la soare și… o baltă mizerabilă. Cam așa arată, la mijlocul lunii august 2016, zona Lămâița. Primăria a investit 2,5 milioane de lei în refacerea parcului, lucrare finalizată cu mare întârziere. Acum, reprezentanții PMT trebuie să afle de ce pe baltă plutesc de mai multe zile pești morți.

Reconstrucția bălții Lămâița a început în primăvara lui 2015, durata de execuție fiind estimată la opt luni. Proiectul de 2,5 milioane de lei prevedea amenajarea terenului şi a bălţii, igienizarea luciului de apă, montarea de bănci, pergole și coşuri de gunoi, construirea unui ponton, a unei fântâni de apă și a unei cişmele, montarea de corpuri de iluminat fotovoltaice, dar și desenarea de alei. Executantul este Kasdum-GF, o firmă din Drobeta Turnu Severin. Lucrarea, devenită celebră în întreaga țară după ce băncile au fost montate în spatele unui gard, este, în sfârșit, gata. Au fost puse bănci, au fost trasate alei, este și o fântână cu apă potabilă, iar șezlongurile sunt și ele la locul lor, fiind montate și rulouri de gazon. „Igienizarea luciului de apă” rămâne însă doar în stadiul de teorie. Pe baltă pot fi văzute peturi și alte deșeuri, aruncate probabil, fără nici cea mai mică urmă de bun simț, de timișorenii care locuiesc în zonă. Ca și cum n-ar fi fost de ajuns, de zile bune, pe baltă plutesc, cu burta în sus, zeci de peștișori morți.

Imaginea este dezolantă, în total contrast cu malurile. „Sunt o mulțime de pești morți. Balta este foarte murdară, nici vorbă de «reconstrucție ecologică», așa cum scrie pe panou. Arată frumos în jur, dar apa este mai mizerabilă decât înainte de începerea șantierului”, ne-a scris unul dintre cititorii deBanat.ro. „Inspectorii primăriei vor preleva, marți, probe de apă și se va face și analiza peștilor morți. Nu poate fi vorba despre otrăvirea apei, pentru că nici gazonul, nici alte obiective din parc nu fost tratate cu substanțe chimice. În ultimele două săptămâni însă, nivelul apei a scăzut cu aproximativ 30-40 de cm, ceea ce poate fi o posibilă cauză”, spune viceprimarul Dan Diaconu. În viitor, în parc vor fi montate camere de supraveghere. Asta, pentru a preîntâmpina distrugerile. „Au început să apară actele de vandalism, chiar dinainte de terminarea lucrărilor. Este o investiție importantă, prima de acest gen în cartierele de la marginea Timișoarei. Sperăm să se schimbe și mentalitățile, iar comportamentul față de investițiile în public să se schimbe în bine”, a mai afirmat Diaconu.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

15 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

16 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

17 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

19 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

24 de ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

o zi ago