Categories: Social

Ziua Marinei nu va fi celebrata oficial la Timisoara

Pentru al doilea an la rând, timișorenii nu vor avea parte, de Ziua Marinei, de spectacole pe Bega. Autoritățile locale nu vor marca acest moment, deși au nu numai puțin de șapte vaporașe. Ultima dată, Ziua Marinei a fost celebrată oficial în 2014.

Ultima dată, Ziua Marinei a fost celebrată oficial la Timișoara în 2014. La ceremonialul militar de la Podul Tinereții au fost prezente Garda de Onoare şi Muzica Militară a Brigăzii 18 Infanterie „Banat”, fiind dezvelită o plăcuță dedicată aniversării a 150 de ani de la înființarea „Societăţii de Luntrişoare”, prima asociaţie de canotaj de pe actualul teritoriu al României. Pe finalul ceremoniei, a fost lansată pe apă o „ancoră” de flori, în memoria eroilor de la Marină. Au fost organizate expoziţii de navomodele și de machete de tehnică militară, iar copiii au fost încântați de marinarii care împleteau cu dexteritate noduri. De atunci, pe Bega, Ziua Marinei nu a mai fost marcată în niciun fel de autorități. Culmea este că, în acest an, la Timișoara au ajuns și cele șapte vaporașe care vor fi destinate transportului în comun și de agrement. Ele sunt „parcate” în zona Podului Tinereții și în Iosefin și efectuează, teoretic în fiecare după-amiază, curse gratuite. Vaporettele au fost construite la Galați și au costat municipalitatea aproape 7 milioane de lei. Ele nu circulă încă în mod regulat, pentru că nu sunt sosite toate aprobările, și nu se știe când se va întâmpla acest lucru. Conform reprezentanților PMT, o călătorie ar urma să coste un leu și vor fi amenajate nouă stații, de-a lungul canalului Bega. În anii trecuți, de organizarea manifestărilor de Ziua Marinei s-a ocupat, în principal, căpitania portului.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

O oră ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

2 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

13 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

13 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

16 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

17 ore ago