Categories: Afaceri

Aeroportul Timisoara trece de un milion de pasageri in acest an!

Luna august a fost din nou una bună pentru Aeroportul Internaţional Timişoara. Creşterea traficului aerian, faţă de anul trecut, a fost de 10 procente. Toamna se anunţă și ea a fi una de top, aceasta şi ca urmare a introducerii unor noi rute de destinaţie, dar şi a pornirii activităţii companiei RyanAir, în septembrie, iar din octombrie, a BlueAir.

În luna august, pe aeroportul din capitala Banatului s-a înregistrat o creştere de 10% a traficului aerian de pasageri faţă de luna august 2015 (92.317 pasageri). Un număr de 101.204 pasageri au fost operaţi în luna august. Comparativ, în perioada ianuarie-august 2016 (672.474 pasageri) cu aceeaşi perioadă a anului 2015 (623.310 pasageri), creşterea este de 8%. În următoarele luni, oficialii AIT estimează o creştere accelerată, semnificativă a traficului, ca urmare a noilor curse aeriene introduse de la 1 septembrie de compania aeriană RyanAir. Zborurile operate de RyanAir fac posibilă legătura aeriană cu trei noi destinaţii, Londra-Stansted, Berlin, Dusseldorf-Weeze, şi măresc frecevnţele de operare spre şi dinspre destinaţiile Bucureşti, Milano-Bergamo, Bruxelles-Charleroi și Frankfurt-Hahn. Începând cu 1 octombrie, pasagerii vor avea posibilitatea să călătorească zilnic spre destinaţiile Iaşi şi Cluj, cursele fiind operate de compania aeriană BlueAir. Din noiembrie, Ryan Air va zbura și spre Milano

Luna septembrie a.c. va aduce o creştere însemnată şi în zona traficului de marfă pe aeroportul Timişoara, datorită faptului că se va mări capacitatea de transport a companiei TNT, respectiv se va face trecerea de la avion de tip SF 34 (capacitate maximă de 3.000 kg) la avion de tip Boeing 737 (capacitate maximă de 18.000 kg), făcând posibilă creşterea capacităţii de transport marfă. „Estimăm că anul 2016 va fi un an marcant, an în care se va depăşi numărul de 1,1 milioane de pasageri îmbarcaţi/debarcaţi în aeroportul Timişoara, creându-se premise favorabile pentru un număr de pasageri în 2017 de aproximativ 1,5 milioane şi de peste 5.000 tone marfă”, transmite Dan Idolu, directorul AIT.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

12 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

12 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

18 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

18 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

19 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

20 de ore ago