Categories: Zâmbete amare

De ce Robu poate sa-si pregateasca deja scuzele pentru infrangerea de la parlamentare

PNL Timiș repetă același scenariu, parcă tras la indigo, pe care l-a parcurs și la alegerile locale. Semn că ori nu poate, ori nu vrea să învețe nimic. Se știe că atunci, intrat în cursă după ce s-au închis listele, Alin Popoviciu a devenit candidatul partidului la șefia CJ Timiș. Și asta în pofida opoziției manifeste a pe atunci copreședintelui Nicolae Robu, care-și dorea pupiloiul Marian Vasile pe respectiva poziție. Același Robu a născocit la acea vreme niște criterii așa-zis meritocratice, care i s-au întors direct în moalele capului, Popoviciu fiind desemnat candidat la șefia CJT. Cică, l-ar fi dorit primarii. Nu trebuia să ai abilități de Cassandră ca să realizezi că PNL va pierde cu brio alegerile avându-l în fruntea listei pe Popoviciu. Ceea ce s-a și întâmplat. Și asta în condițiile în care Timișul are un electorat preponderent liberal, iar peste 70% dintre locuitori aveau primari PNL.

După o perioadă în care a refuzat să facă o analiză coerentă a alegerilor locale, mai mult, afirmând spre stupoarea tuturor că scorul PNL a fost foarte bun, în cele din urmă Robu a admis că „localele” au fost pierdute pe motiv de Popoviciu. Evident, acum nu poți da toată vina doar pe deputat, deoarece erori mari au fost chiar de la vârf, dar a fost clar unde a fost problema principală.

Acum trăim același scenariu. În urmă cu o lună, într-un puseu de forță, Robu spunea că Popoviciu nu mai are ce căuta pe listele parlamentare. A fost însă doar o trecătoare poziție de încordat mușchii, fiindcă zilele trecute mai toți liberalii au aflat consternați că Popoviciu e din nou în cărți. Robu confirmă, dar dă vina din nou pe primarii care-l doresc. Mai mult, el spune că alegătorii poate vor ierta „păcatele” lui Popoviciu și vor da acum buluc la vot. Și asta la puțin timp după ce se dădea cocoș în fața lui Vasile Blaga, căruia, cică, i-ar fi reproșat atât rezultatele slabe de la București, cât și impunerea lui Popoviciu la locale. Iată însă că Popoviciu e din nou „impus” și, dacă Blaga va pleca totuși să candideze în alt județ, partenerul de afaceri al Elenei Udrea va conduce lista la Senat. Și asta ar fi o nouă sfirdare a PNL la adresa timișenilor.

Acum totul aduce și a troc ieftin. Culmea coincidenței, chiar în perioada în care revine Popoviciu, pe un eligibil loc pe listă apare și numele infatuatului țuțăr al lui Robu. Exact, e vorba de Marian Vasile, care atrage în filială aproape aceleași antipatii precum Popoviciu. Fiindcă se pare că în PNL Timiș nu mai contează organizația și oamenii ei, nu mai contează scorul partidului, totul fiind redus la „rezolvarea” unor indivizi. Prin urmare, Robu poate deja să-și scrie de pe acum discursul privind motivele pentru care alegerile din toamnă vor fi pierdute. De fapt cam aceleași scuze ca și după locale. Adică vremea a fost nasoală iar electoratul liberal n-a venit la vot, în primul rând. Și asta cu toate că data de 11 decembrie a fost solicitată chiar de PNL. Apoi se va lamenta că pe liste au fost nume refuzate de electorat, nume care au tras în jos listele. Excelent, dar cine naiba i-a pus? PSD-ul? Un vechi proverb spune că un om înțelept învață din greșelile altora, unul mediocru din propriile greșeli, iar prostul nu învață niciodată. Nici măcar din greșelile lui…

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

12 minute ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

44 de minute ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

O oră ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

2 ore ago

Medalii de argint obținute de atleții Politehnicii Timișoara, la Naţionalele de alergare montană

Atleții Politehnicii Timișoara au fost la înălțime și la Campionatul Național de alergare montană, distanță…

2 ore ago

Jurnal de campanie (9). Primarul candidat din Giarmata, Claudiu Mihălceanu, câştiguri din pariuri de şase ori mai mari decât venitul din salarii!

Intuiţie, noroc, informaţii, ponturi? Sau câte puţin din fiecare. Cert este faptul că actualul primar…

4 ore ago