Categories: Sănătate

Dermapen, stiloul care sterge ridurile si cicatricile

Ridurile, cicatricile și vergeturile pot deveni doar o amintire! Toate pot fi îndepărtate fără mare bătaie de cap și cu puțină durere, grație unei tehnologii foarte performante. Este vorba despre Dermapen, „stiloul” care înlătură toate aceste imperfecțiuni, disponibil acum și în Timișoara la cabinetul Derma Skin.

Dermapem este un sistem unic cu multe ace, care acționează într-un mod unic: deschide la nivelul pielii mii de micro-canale, similar tratamentelor cu laser, IPL și rezultate comparabile cu ale peelingurilor chimice. Sunt 11 ace sterile, foarte fine, individuale pentru fiecare pacient, care produc vibrații locale care diminuează senzația de durere și cresc eficacitatea tratamentului. Adâncimea la care se poate ajunge variaza între 0,5 și 2,5 mm, în funcție de zona tratată și de afecțiunea pacientului. Dermapen poate fi folosit și ca terapie unică, dar și combinat cu alte terapii. Cum acționează el? „Atât prin efect mecanic, de agresiune dermică, cât și prin introducerea ingredientelor active direct în straturile profunde ale pielii are loc multiplicarea fibroblaștilor având drept scop sinteza de colagen și elastină, ideal pentru o piele mai tânără, mai luminoasă, cu cât mai puține imperfecțiuni”, explică dr. Nadița Popovici.

Dermapen este recomandat în caz de cicatrici postacnee sau postvergeturi, dar și în cazul cicatricilor apărute după diverse intervenții chirurgicale și vindecate vicios. Puteți folosi Dermapen și contra ridurilor fine de pe frunte, din jurul ochilor și al buzelor, contra petelor hiperpigmentare și pentru tratamentul contra căderii părului. Primul pas în cazul unui tratament cu Dermapen este demachierea corectă a pielii, urmată de aplicarea locală a unei creme anestezice, care se lasă să acționeze 15-20 de minute. Zona care va fi tratată se curăță cu o soluție antibacteriană. Se reglează apoi adâncimea de penetrare a acelor și se aplică soluția adecvată fiecărei afecțiuni în parte. „Se creează astfel mii de micro înțepături la nivelul pielii, favorizând pătrunderea în derm a substanțelor active pentru a stimula producerea de colagen propriu. O ședință durează aproximativ 20-25 de minute, iar numărul de ședințe se stabilește în funcție de afecțiunea tratată, fiind nevoie de cel puțin patru ședințe, la un interval de două-trei săptămâni. La sfârșitul tratamentului se aplică o mască pentru a obține penetrarea optimă a ingiedientelor active, cât și pentru a calma și relaxa pielea”, mai spune dr. Popovici, de la Derma Skin.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

4 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

5 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

7 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 ore ago