Categories: Cultura

In Piata Unirii, ca-n metroul din New York: expozitie-eveniment la Timisoara

Afișele din metrou ale Școlii de Arte Vizuale din New York, din 1947 până în prezent, ajung, în premieră, în România, la Timișoara. Este vorba despre o selecție impresionantă a unor lucrări semnate de artiști de legendă. Expoziția va putea fi admirată până la sfârșitul lunii noiembrie.

TypopassageTM și Școala de Arte Vizuale (SVA) din New York prezintă, în premieră în România, peste 50 de afișe semnate de artiști, designeri, graficieni și ilustratori legendari, printre care se numără Ivan Chermayeff, Louise Fili, Milton Glaser, Mirko Ilić, Stefan Sagmeister, Paula Scher, George Tscherny și James Victore. Toate au scris istorie în… stațiile metroului din New York, în timpul unuia dintre cele mai longevive proiecte de artă publică din metropola americană. Lansată în subteranele New York-ului în 1947, seria a devenit o expoziție pentru artiști celebri din domeniile designului, ilustrației și fotografiei contemporane. Lucrările vor fi prezentate la Timișoara într-un spațiu neconvențional, transformat temporar în stație de metrou. Ele pot fi văzute de vineri, 30 septembrie, la TypeYard, în Piața Unirii nr. 5, în curtea cafenelei D’arc, cu începere de la ora 19. Beth Kleber, arhivist fondator al Arhivelor Școlii de Arte Vizuale din New York, va prezenta colecția și campania „Undergound Images„ a SVA.

Timp de 60 de ani, campania de postere din metrou a SVA a provocat milioane de newyorkezi să-și dorească mai mult, să-și asume riscuri și să nu se oprească niciodată din învățat. SVA este și astăzi un catalizator pentru inovație și responsabilitate socială. Cu peste 6.000 de studenți la campusul său din Manhattan și 35.000 de absolvenți în 100 de țări, SVA este și una dintre cele mai influente comunități artistice din lume. Expoziția de la Timișoara va putea fi vizitată în perioada 30 septembrie – 30 noiembrie 2016, alături de cele două micro-selecții de afișe prezentate în avanpremieră la Typopassage (pe malul Begăi, podul Tinereții/Andrei Șaguna) și la cafeneaua Mokum (Str. Eugeniu de Savoya).

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

15 minute ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

13 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

13 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

18 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

19 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

19 ore ago