Indemnizatii de top pentru ATOP! Sinecuri duble fata de mandatul trecut

Ce trebuie să faci ca să primești o sinecură de 800 de lei pe lună și să nu faci mare lucru? Simplu: să fii membru în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Timiș! Indemnizația ar fi putut fi chiar dublă, dacă un amendament al consilierului ALDE Nistor Geană ar fi trecut. Bun samaritean, acesta s-a gândit probabil la bunăstarea membrilor ATOP!

La jumătatea lunii septembrie a avut loc ședința de constituire a Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), organism cu rol consultativ, fără personalitate juridică, care funcţionează pe lângă CJ TImiș, „în scopul asigurării bunei desfășurări şi sporirii eficienței serviciului poliţienesc”. Vicepreședintele CJ Traian Stancu (ALDE) a fost numit președintele ATOP, luându-i locul lui Călin Dobra, care a deținut această funcție în mandatul trecut.

ATOP are mai multe comisii, din a căror componență fac parte și „reprezentanți ai societății civile”, care nu se știe cum au fost desemnați. Iată componența comisiilor:
Comisia de coordonare, situaţii de urgență şi pentru petiţii – Traian Stancu (vicepreședintele CJT), Dorin Cândea (consilier județean), Ilie Borțun (reprezentant al comunității), Ion Mirescu (șeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş), Lucian Vasile Mihoc (șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat) și Nicolae Slev (șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș).
Comisia de planificare, stabilire şi evaluare a indicatorilor de performanță minimali – Ligius-Cosmin Buboi (consilier județean), Călin Dobra (consilier județean), Gheorghe Moldovan (reprezentant al comunității), Eugen Dogariu (subprefect) și Dorel Cojan, (directorul Poliției Locale Timișoara)
Comisia pentru probleme sociale, standarde profesionale, consultanţă şi drepturile omului – Cosmin Costa (consilier județean), Deian Plavoșin (consilier județean), Viorel Bota (reprezentant al comunității) și Mircea Roșu (reprezentant al Corpului Național al Polițiștilor – Consiliul Teritorial Timiș).

Nu vă imaginați însă că aceștia fac muncă voluntară! Ei vor primi o indemnizație lunară dublă față de mandatul trecut. Consilierul județean Nistor Geană (ALDE), probabil grijuliu cu finanțele colegilor săi, a propus un amendament conform căruia această indemnizație să fie egală cu 20% din salariul președintelui CJ! În mandatul trecut, aceasta a fost de 5 procente! Fostul președinte al CJ, Titu Bojin, a intervenit și a spus că suma corectă ar fi de 10% din retribuția șefului instituției. Propunerea a fost susținută și de Sorin Grindeanu. „Susțin poziția lui Titu Bojin, ca suma să nu fie mai mare decât indemnizația lunară a consilierilor județeni. Este propunerea cea mai decenta și mai aproape de ce se întâmplă în jurul nostru. Se sărea calul la un moment dat cu anumite propuneri, de 20% din indemnizație, de patru ori mai mult decât în mandatul trecut. Nu pot să mă pun în calea fericirii nimănui, dar pot să le spun celor care depind și din alt punct de de vedere de mine, ca și președinte de partid, că aceste sume vor fi donate de către reprezentanții PSD.”, a spus Grindeanu. Călin Dobra, fostul șef al ATOP, a spus că, timp de patru ani, cât a deținut funcția la ATOP, nu a luat niciun ban. Proiectul a trecut, cu tot cu amendamentul lui Bojin, consilierii județeni membri ai ATOP abținându-se de la vot.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

50 de minute ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

4 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

4 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

5 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

6 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

6 ore ago