Categories: Partide

Liliana Onet, propunerea femeilor liberale pentru parlamentare

Organizațiile de femei și tineret ale PNL Timiș și-au votat, sâmbătă, preferații pentru listele de la parlamentarele din decembrie. La femei, pe primul loc, la mare distanță, a ieșit Liliana Oneț, iar tinerii l-au preferat pe Liviu Cocean. Urmează acum votul în BPJ.

Organizația de femei a PNL Timiș a rezolvat și ea „ecuația” candidatului propus pentru alegerile parlamentare. După primari, care l-au votat pe Petru Roman, urmat de Ioan Sas, femeile au decis să acorde o șansă fostului subprefect Liliana Oneț. Aceasta a obținut, sâmbătă dimineață, 89% din voturile valabil exprimate, fiind urmată, la mare distanță, de Mariana Nagy. Ambele urmează să treacă, cel mai probabil joia viitoare, și de votul BPJ. Organizația de tineret a PNL Timiș și-a desemnat și ea candidatul, acesta fiind consilierul județean Liviu Cocean. Nu se știe însă locul pe care îl va ocupa pe lista de la parlamentare cei doi. Inițial, președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, spunea că acei candidați susținuți de primari, tineri și femei vor avea alocate locul 2, la senat, respectiv 4 și 5, la camera inferioară. „Urmează să trecem prin votul BPJ, și noi, candidatele organizației de femei, și candidatul de la Tineret, și cel al primarilor. Acolo va fi decis locul pe care îl vom ocupa pe liste. Ne luptăm pentru locul patru de la Camera Deputaților”, a declarat, pentru deBanat.ro, Liliana Oneț.

Cele mai vocale solicitări le au primarii. „Cum să ne batem cu Organizația de Femei și cea de Tineret pentru locuri mai degrabă neeligibile? (…) Am spus că Ben-Oni Ardelean să meargă locul II la Senat, dacă tot e așa eligibil, iar el este totuși senator. Apoi, oamenii cu mare imagine, cum îi descrie dl Robu, ca Marian Vasile, să fie pe locul V la Cameră. Să împingă lista în sus, dacă sunt așa de buni (…) Vrem locurile III și IV pentru Petru Roman și Ioan Sas. Asta e solicitarea noastră oficială. În niciun caz nu vom renunța la locul III pentru Pit (Petru Roman – n.r.). Primarii duc greul alegerilor și trebuie să avem cel puțin un reprezentant. Altfel, eu nu pot garanta pentru implicarea lor în campania electorală”, a spus Dănuț Groza, primarul din Sânnicolau Mare.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

37 de minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

5 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago