Categories: SocialUltima ora

Retea de traficanti de migranti sarba, pusa pe butuci la frontiera cu Ungaria!

O rețea de migranți din Serbia a fost destructurată, în noaptea de marți spre miercuri, de DIICOT. Oamenii legii au monitorizat activitatea acesteia și au reușit să prindă în flagrant mai multe persoane. Atât transfugii, cât și călăuzele lor au fost aduse la Timișoara, la audieri.

Transportul ilegal de migranți de la granița de vest a României a primit o lovitură grea în noaptea de 13 spre 14 septembrie. Polițiștii de frontieră și mascații de la BCCO, subcoordonarea unui procuror de la DIICOT Timișoara, au destructurat o rețea care acționa dinspre filiera sârbă. În seara zilei de marți, 13 septembrie, când, în jurul orei 22, grație aparaturii cu termoviziune, a fost observat un grup de persoane care încerca să treacă ilegal frontiera spre Ungaria prin apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Cenad. Polițiștii au prins 24 de sirieni, dar şi patru călăuze de naţionalitate sârbă. Una dintre acestea însoțea migranții, alta a fost reținută în Timișoara, iar alte două, în PTF Cenad, în timp ce încercau să iasă în România, pentru a aștepta transfugii după graniță. Toate cele 28 de persoane au fost aduse la sediul ITPF Timişoara, pentru continuarea cercetărilor.

Conform oamenilor legii care au urmărit activitate rețelei de migranți, aceasta acţiona pe relaţia Serbia-România-Ungaria și era structurată pe mai multe paliere, respectiv organizatori, transportatori, călăuze, fiecare cu atribuții clar delimitate. Migranții prinși în noaptea de marți spre miercuri, printre care și doi copii, fuseseră aduși, înghesuiți într-un microbuz, de la București. O parte dintre ei intraseră ilegal în România la finele lunii august, fiind predaţi Serviciului pentru Imigrări Timiş şi transportaţi ulterior la Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Bucureşti. În ultimele două săptămâni, la frontiera de vest a României s-a înregistrat un adevărat asalt al migranților. Doar luni și marți, în zona Sânnicolau Mare și la Saravale au fost prinse peste 40 de persoane.(sursa foto: www.pressalert.ro)

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

2 ore ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

17 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

18 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

20 de ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

21 de ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

o zi ago