Categories: Primăria Timişoara

Robu cheama timisorenii in strada: Vreti miting pentru centura pe 24 septembrie?

Centura Timișoarei nu va realizată mai devreme de anii 2022-2023, conform Master Planului General pe Transporturi. În condițiile acestei asumări tardive a Guvernului României, primarul Nicolae Robu a decis să organizeze, în sfârșit, anunțatul miting pentru centură. El propune și o dată și își întreabă prietenii virtuali dacă vor să participe.

Guvernul își va asuma printr-o hotărâre Master Planul General pe Transporturi, documentul care stabilește prioritățile de investiții pe infrastructură în viitorii ani. Centura Timișoara este pe locul al cincilea în ordinea priorității la realizare, cu o dată estimativă de realizare în anii 2022-2023. Primarul Nicolae Robu a reacționat, joi după-amiază, și anunță, pentru prima dată, organizarea mitingului pentru centură. Într-o postare pe Facebook, edilul propune data de 24 septembrie și își întreabă prietenii virtuali dacă sunt de acord cu aceasta și dacă sunt dispuși să participe.

„Stimați timișoreni, știm cu toții că principala problemă cu care se confruntă orașul nostru este lipsa centurii auto ocolitoare, cu precădere a tronsonului dintre Drumul Lugojului și Drumul Șagului. Consecința este traficul infernal pe o mulțime de artere ale Timișoarei (…) Am făcut toate diligențele de rigoare, respectuos și cu argumentație logică, de necombătut, pentru a sensibiliza Guvernele României – toate care s-au perindat în fruntea țării din iunie 2012 de când am devenit Primar și până în prezent -, fără niciun rezultat. Am discutat față-n față cu dl. prim ministru actual, Dacian Cioloș (…) arătându-i și un filmuleț cu ce se întâmplă la o oră oarecare din zi pe unul din bulevardele cele mai afectate de lipsa centurii. Răspunsul primit a fost același: nu sunt bani!

Zilele trecute, am aflat că în master planul pe transporturi, Centura Timișoarei –ne referim la tronsonul Drumul Lugojului – Drumul Șagului, adică: la Centura Sud, cum s-a consacrat să i se spună- ocupă o poziție marginală, fiind planificată a se realiza în 2022-2023! Evident, până atunci, sunt bani pentru o mulțime de alte obiective, inclusiv pentru o mulțime de centuri, greu -ca să nu spun imposibil- de susținut drept mai prioritare decât Centura Timișoarei! Ei bine, în această situație, eu consider că nu mi-aș face datoria până la capăt față de zecile de mii de timișoreni care m-au votat și revotat să le reprezint interesele, dacă nu aș recurge și la un alt fel de argument față de cele folosite până acum –acestea rămânând, evident, valabile și centrale în demersurilor noastre-, și anume: la un mare miting pentru centură. Așadar, vă consult: sunteți de acord să organizăm, în deplină legalitate, un mare miting pentru centură și să participați la el sâmbătă, 24 septembrie, de la ora 10?”, a notat primarul Robu pe Facebook.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

45 de minute ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

2 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

3 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

7 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

7 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

8 ore ago