Categories: PoliticieniUltima ora

Robu: Poate alegatorii ii iarta „pacatele” lui Alin Popoviciu si nu mai penalizeaza PNL!

Președintele PNL Timiș nu mai e așa sigur că Alin Popoviciu nu trebuie să apară pe lista pentru parlamentare. La începutul lui august era categoric, dar acum Nicolae Robu vrea să știe ce cred alegătorii PNL. În iunie, desemnarea lui Popoviciu drept cap de listă la CJ a lăsat pe dinafară liberalii de la conducerea județului.

Pe 5 august, amintirea eșecului de la CJ, înregistrat la alegerile locale, părea mai proaspătă în memoria președintelui PNL Timiș. Nicolae Robu declara că nu-l mai vrea pe lista de la parlamentare pe Alin Popoviciu. „Nu-l putem considera vinovat că are anumite dosare în lucru, dar nu e potrivit să apară pe lista pentru candidații la parlamentare, pentru că ar apărea o reacție negativă din partea comunității, care s-ar răsfrânge negativ asupra lui însuși în primul rând, dar și asupra PNL”, afirma Robu. După vacanță și câteva săptămâni de relaxare, liberalul vede lucrurile într-o cheie mai puțin războinică. Oricum, Dan Popa, prim-vicepreședintele coordonator al PNL Timiș, declarase deja, pentru deBanat.ro, că Popoviciu ar putea ocupa locul al treilea sau al patrulea la Camera Deputaților. În condițiile în care primarii își vor desemna un candidat, această variantă pare foarte probabilă, știut fiind faptul că Popoviciu se bucură de mare popularitate printre edilii liberali.

Citește și: Popoviciu si Samartinean, afara de pe lista PNL pentru parlament?!

Robu spune că, în partid, sunt destui care-l vor pe Alin Popovici pe listă. „Unii consideră în felul următor: chiar dacă vom lua mai puține voturi, nu vom lua cu mult mai puține și oricum vom reuși să obținem suficiente încât, chiar și de pe o poziție aflată la limita de eligibilitate, Alin Popoviciu să intre în parlament și să ne reprezinte mai bine decât ar putea-o face altcineva. Asta gândesc oamenii. Nu pot eu să vin să le impun o altă perspectivă (…) Nu am o măsurătoare științifică să văd cât pierde PNL. Percepția mea la locale a fost că în Timișoara, având în vedere anumite lucruri care i-au afactat imaginea lui Alin Popoviciu, a fost o anumită taxare și a mea, și a PNL. Cât de mare nimeni nu știe cu certitudine (…) Suntem un partid în care este o diversitate de opinie și nu există altă modalitate decât votul organismului colectiv, care este format din 100 de oameni”, afirmă șeful liberalilor.

Întrebat dacă-și menține declarația referitoare la scoaterea a controversatului deputat de pe lista pentru parlamentare, Robu vede lucrurile mult mai nuanțat. Ba chiar întrevede o posibilitate ca alegătorii timișeni să-și fi reconsiderat poziția față de Alin Popoviciu! „Fac un sondaj. Lăsați-mă să văd rezultatul. De aceea l-am făcut, ca să mă ajute. Sunt prudent, și eu mă pot înșela, ca oricine. Percepția mea a fost că am pierdut un număr important de voturi în Timișoara, din cauza imaginii negative a lui Alin Popoviciu, nu din cauza lui Alin Popoviciu. E o diferență, percepția publică asupra lui este una negativă și nimeni nu poate contesta asta în fața mea, pentru că sunt în legătură cu cetățenii și știu. El are o mulțime de calități, dar vreau să văd ce spun cei ce votează. Poate că votanții noștri iau în considerare meritele pe care le are, în balanță cu «păcatele» mai vechi, îl iartă pentru acele «păcate» și nu penalizează PNL dacă Alin Popoviciu este pe listă. Nimeni nu poartă adevărul absolut, nimeni nu e înger, nimeni nu e diavol”, a conchis Nicolae Robu. Sondajul inițiat de acesta îl dă pe Alin Popoviciu doar la Senat, în spatele președintelui PNL, Vasile Blaga. E un loc pentru care nu se bate niciunul din cei 26 de liberali care și-au anunțat intenția de a candida la parlamentare. Robu propune, pentru Camera Deputaților, următoarea ordine a primilor trei: Marilen Pirtea, Ben-Oni Ardelean și Marian Constantin Vasile.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

4 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

5 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

7 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 ore ago