Categories: Cultura

Saptamana FEST-FDR: teatrul pune stapanire pe centrul Timisoarei

Festivalul European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Românești, FEST-FDR2016, se deschide oficial duminică seară. Timișorenii sunt așteptați la spectacole de teatru dintre cele mai diferite și nu vor lipsi reprezentațiile în aer liber, care, în anii trecuți, au strâns sute de curioși.

FEST-FDR2016, care are loc în perioada 25-30 septembrie, propune teme legate de individ şi de societate, dar și situaţii de viaţă tratate cu implicare, cu umor şi, asumată responsabilitate, teatru, dans şi film, spectacole pe texte româneşti, reprezentaţii în aer liber ale trupelor din străinătate, dezbateri și lansări de carte. Festivalul pleacă la drum duminică, 25 septembrie, ora 19, în Sala Mare a Teatrului Naţional, cu MESH / OverDose, spectacol al companiei de dans Eva Duda din Ungaria. În aceeaşi seară, de la ora 22m este programat SUMMIT_2.0, primul spectacol outdoor al festivalului, prezentat în Piaţa Victoriei de cunoscuta companie Osmego Dnia din Polonia. Teatrul „Mihai Eminescu” din Timişoara este prezent în festival cu spectacolele „Say it now!”, de Mihaela Michailov și Marcelino Martin Valiente, „Vorbeşte cu mine”, un spectacol de Ion-Ardeal Ieremia, şi „Avioane de hârtie” de Elise Wilk, regia Ion-Ardeal Ieremia.

În premieră la FEST-FDR, Teatrul Masca oferă publicului două spectacole în aer liber: „Vânt de primăvară” şi „Zidul”. În cadrul festivalului va avea loc şi conferinţa „Convenţia. Între teatrul de mască şi teatrul firescului”, susţinută de Mihai Mălaimare. Pentru că FEST-FDR este un festival al artelor, marţi, 27 septembrie, de la ora 19, la Cinema City, va avea loc avanpremiera națională a filmului artistic „Inimi cicatrizate”, în regia lui Radu Jude, peliculă câștigătoare a Premiului Special al Juriului și a Don Quijote Prize oferit de International Federation of Film Societies în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Locarno. FEST-FDR se încheie vineri, 30 septembrie, cu spectacolul în aer liber cu „Pescăruşul” după A.P. Cehov, prezentat de compania ucraineană Voskresinnia Theatre. Biletele se găsesc la agențiile Teatrului Național, pe str. Mărășești nr. 2 și în Parcul Civic, zilnic, între orele 11 și 19, sau online. Programul detaliat poate fi consultat aici.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

15 minute ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

34 de minute ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

2 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

3 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

4 ore ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

4 ore ago