Acum avem câteva cartiere în care, la fiecare sfârșit de săptămână, locuitorii au discotecă la ei acasă, deși nu-și doresc asta. Într-un viitor nedefinit am putea avea la Timișoara un… orășel de noapte! Unul care să nu deranjeze vecinii. Primarul Nicolae Robu a explicat de ce trebuie oricum să se mute cluburile din vecinătatea stadionului.
Veștile pe termen scurt pentru timișorenii care au ghinionul să locuiască în apropiere de stadion și nu sunt mari amatori de dans nocturn nu sunt prea bune. Oamenii vor fi nevoiți să suporte în continuare disconfortul fonic cauzat de cluburile din zonă. „Timișoara nu poate fi cu atmosferă de campus monastiresc. Va trebui să mai suportăm diverse lucruri specifice unui oraș mare. Cu totul altfel este într-o stațiune montană, cu totul altfel este într-o mănăstire”, spune primarul Nicolae Robu. El a detaliat informația prezentată în audiența on-line de la începutul săptămânii, acela de a muta cluburile într-o altă parte a orașului. Edilul susține că, oricum, municipalitatea are alte planuri cu zona respectivă. „Avem un masterplan al zonei în care funcționează cred că vreo patru dintre cluburile Timișoarei, în lungul Bd. Iosif Bulbuca. Avem un masterplan care prevede că toată acea zonă, de la Stadionul «Dan Păltinișanu» până spre strada Cerna, la fosta linie de tramvai uzinală, să devină un campus sportiv. Acolo este prevăzut să se construiască noul stadion de 40.000 de locuri, sala polivalentă, un bazin de înot olimpic, sală de sport (…) În zonă vor fi amenajate parcări subterane, inclusiv o dezvoltare de facilități specifice pentru centrele de conferințe. Este o gândire amplă asupra acelei zone. Toate cluburile care funcționează pe proprietatea primăriei nu vor mai funcționa”, a afirmat Robu. Conform acestuia, viitorul campus sportiv va cuprinde și un… teren de hochei!
Nicolae Robu spune că se caută acum un loc unde ar putea fi creat… „orășelul de noapte al Timișoarei”. „Aici vor exista cluburi, baruri, restaurante, locuri de petrecut timpul pe durata nopții. Ar deveni un alt punct de atracție deosebită un astfel de orășel. Fiecare proprietar de club va trebui să-și ia toate măsurile de izolare fonică, astfel încât să nu fie deranjeze în jur. Acolo unde există viață de noapte, un deranj în vecinătate tot se produce. Dacă reușim să găsim o locație unde să se poată produce investiții private pentru acest orășel de noapte, cei care vor distracție vor putea face acest lucru fără să fie deranjați. Proprietarii de cluburi nu ar mai fi amendați, toată lumea ar avea de câștigat. Tinerii au nevoie de distracție, dar trebuie să-i respectăm și pe cei care nu sunt în club și care au dreptul ca în propriile locuințe să se poată odihni”, a mai declarat primarul. Nu există însă un orizont de timp, nici pentru realizarea campusului sportiv și nici pentru orășelul de noapte.
Colaborare de succces. Parteneriatul dintre Universitatea Politehnica Timișoara și sediile Continental din Timișoara a fost…
Consilierii locali timișoreni au primit la vot, la ședința de plen extraordinară de marți un…
Începând de joi, de la ora 10, Expo Mobila Timișoara își deschide porțile atât pentru…
Cu exact o săptămână înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale, liberalul Ilie Bolojan, într-una din…
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.11.2024, unde se vor executa reparaţii…
Aquatim anunţă existenţa unei situații critice apărute în timpul punerii în funcțiune a noii conducte…