Categories: Social

Universitatea de Vest Timisoara bate un cui pentru Cumintenia Pamantului / FOTO

Programul naţional de donare de bani pentru obţinerea sumelor necesare pentru cumpărarea statuii lui Brâncuşi, „Cuminţenia pământului”, primeşte sprijin şi din partea Universităţii de Vest Timişoara. Aceasta nu va trimite direct bani în cont, ci a ales o metodă inedită de a susţine proiectul naţional.

UVT se va alătura unui demers realizat de un grup de tineri artişti, reuniţi sub numele de Cufir, care vor realiza în tehnica StringArt, cu cuie şi sfoară montate pe un placaj, un portret al cunoscutului sculptor român. Prin această acţiune, tinerii speră să adune bani pe care să-i doneze pentru proiect. UVT va „bate” 400 dintre cele 7.000 de cuie ale portretului, iar pentru fiecare cui va dona 10 lei. În parcul din faţa UVT, cei patru tineri artişti, din care doi sunt absolvenţi ai instituţiei, au prezentat joi un portret inedit al lui Constantin Brâncuşi, care va fi făcut din cuie bătute pe un panou, între care va fi montată sfoară. Portretul va avea 7.000 de cuie bătute, pe care se vor lega 20 de kilometri de sfoară, ne-a declarat Marius Rădvan, iniţiatorul proiectului. Cele 400 de cuie ale UVT vor fi bătute de studenţi ai Facultăţii de Arte. „Am decis să venim alături de aceşti tineri. U număr de 400 de cuie vor fi bătute la acest proiect de studenţii noştri de la Artă, de la Licenţă şi la Masterat. Pentru fiecare cui bătut universitatea va dona câte zece lei”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest Timişoara. La promovarea iniţiativei a fost prezent şi Chester Williams, fost antrenor al echipei RCM UVT Timişoara. El este proaspăt absolvent de licenţă la Facultatea de Sport a UVT şi va urma la Timişoara şi un masterat.

Cei care doresc să contribuie cu bani la proiectul intitulat „Ciocâlteul lui Brâncuşi” găsesc informaţii suplimentare pe pagina de internet http://crestemidei.ro/brancusi și acolo pot dona 10 lei. Pentru donaţia făcută va fi bătut câte un nou cui la portretul artistului. Banii adunaţi vor fi donaţi pentru achiziţionarea statuii „Cuminţenia pământului”, realizată de Brâncuşi. Dacă proiectul de adunare a sumei necesare din donaţii nu va reuşi, iar banii vor fi returnaţi de stat, sumele colectate vor fi utilizate pentru realizarea unor alte proiecte sociale.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

7 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

7 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

13 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

13 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

14 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago