Bloc ANL pentru rezidenti la Giroc! De ce nu a cheltuit CJ Timis 20 de milioane de lei

Încă un bloc pentru medicii rezidenți, construit prin ANL la Giroc, care se va adăuga altor patru imobile similare, ridicate tot acolo în același sistem, cândva în 2017. Cel puțin cele patru blocuri ar fi putut construite deja, finanțarea fiind asigurată de la începutul anului. Asta susține președintele CJ, Sorin Grindeanu, care spune că vechea administrație a abandonat inexplicabil proiectul.

La începutul anului, consilierii județeni și-au dat acordul pentru cedarea, către ANL, a unui teren de 25.000 de metri pătrați, la fosta unitate militară din Giroc, pentru construirea unor locuințe ANL. „Vrem să construim mai multe blocuri. Suntem în discuții cu ANL din punct de vedere al numărului de apartament (…) Noi avem obligația să punem la dispoziție terenul și utilitățile, iar ANL va face licitația pentru aceste apartamente. Eu cred că anul viitor le vom avea, fără niciun fel de problemă”, declara, la finele lunii ianuarie, fostul președinte al CJ Timiș, Titu Bojin. Proiectul a rămas în faza de proiect până acum și, spune actualul lider al CJ, Sorin Grindeanu, ce este mai grav este că Timișul avea alocată o sumă importantă pentru construirea a patru blocuri ANL, bani cu care nu s-a făcut nimic.

„Nu știu dacă știați că, la începutul anului, pe bugetul național, Timișul a avut prevăzute 20 de milioane de lei pentru construcția a patru blocuri ANL. Această instituție trebuia, în cel mai scurt timp după ce s-a aprobat bugetul, să facă pașii legali pentru a demara construcția. Vreau să îi mulțumesc public directorului general al ANL că a avut răbdare cu CJ Timiș (…) Până în urmă cu o lună nu s-a mișcat nimic din ceea ce trebuie să se întâmple (…) Puteau fi foarte ușor luați acești bani și dați mai departe (…) Am reușit, într-o lună și jumătate, să facem toate lucrurile necesare, pentru care nu am nicio explicație că nu s-au întâmplat în prima jumătate a anului 2016. Pot să spun că suntem în linie dreaptă și că, după ce trec acele comisii interministeriale, vor demara lucrările la cele patru blocuri”, explică Grindeanu. El a anunțat și că ANL a aprobat construcția unui al cincilea bloc, în același loc. De această dată, apartamentele vor fi destinate medicilor rezidenți.

Citește și: Blocuri ANL la Giroc in 2016! CJ Timis a cedat 25.000 metri patrati de teren

Sorin Grindeanu spune că, paradoxal, propunerea de a face locuințe pentru rezidenți a venit din partea ANL. „Am reușit în utimul moment să introduc Timișoara pe această listă și de aceea îi mulțumesc directorului ANL, pentru că a fost o chestiune de noroc. Nu a existat cerere nici din partea orașului, nici din partea CJ, pentru a avea blocuri pentru medicii rezidenți. Deschiderea a venit invers dinspre ANL înspre noi. Ni s-a spus «Domnule, noi în general am dat locurile astea către centrele universitare, care au universități de medicină și farmacie. Voi nu ne-ați cerut»”, a mai declarat președintele CJ. În total, este vorba despre 88 de apartamente în cele patru blocuri, cărora li se adaugă 22 de unități locative pentru rezidenți. Ele ar trebui să fie gata cel mai devreme anul viitor.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

9 ore ago