Categories: Klaus Vaterland

Ce facem daca Florica Birsasteanu isi recupereaza tara?

Mult mai lin și duios curgător merg treburile cu întocmirea listelor electorale la PSD Timiș. Nu tu certuri și demisii ca la liberali, șantajul nu a fost arma preferată nici a unor nemulțumiți, nici a primarilor. Sau dacă a fost, măcar ai lui Grindeanu au avut, ca în atâtea rânduri, abilitatea de a le ascunde de ochiul cataractic al alegătorului fidel. Citind informația cu listele pentru parlamentare ale pesediștilor, aproape că m-am luminat și sincer m-am bucurat pentru Eugen Dogariu și nu numai. Mi-am zis că un suflu nou în filială a adus și fețe mai spălate ca ofertă electorală, însă ceva m-a readus imediat cu picioarele pe pământ. Deputatul Florică Bîrsășteanu, pesedistul eligibil de pe poziția a doua a foii de deputați: „Avem nevoie de un parlament solid, pentru că trebuie să ne recâștigăm țara. România este într-o situație deplorabilă acum, din punct de vedere economic. Cred că viitorul parlament va fi un moment istoric și, dacă ar câștiga PSD alegerile, s-ar reporni motoarele României…”.

Cum să nu te treacă sudoarea rece pe șira spinării când auzi de la un coleg al lui Ali Baba formula „trebuie să ne recâștigăm țara”? Pe partea economică, bineînțeles. Că nu e totuna să auzi asta de la Tudor Vladimirescu, Ecaterina Teodoroiu, Ștefan cel Mare sau Avram Iancu și alți români de ispravă ori să-l auzi pe prietenul lui Duicu cum vorbește de țara lui Ponta, Dragnea, Ghiță, Șova, care musai trebuie recâștigată. De la cine să o ia ei? De la turci, ruși sau unguri necruțători? Nu de la ei, dar de la cine? De la Cioloș și franțuzoaică? Nu, mulțumesc, dom’le Bîrsășteanu. Pe bune, sună ca naiba să auzi cine vrea să-și ia țara înapoi, chiar dacă dumnealui, candidatul Bîrsășteanu, nu s-a gândit la ce m-am gândit și eu când m-au trecut sudorile. Ba mai mult, mi-e teamă că deputatul îngrijorat de soarta țărișoarei dragi nu vorbește numai în numele partidului său, ci și în numele altor politicieni de drept comun. De ce nu? Tăriceanu, Varujan Vosganian, Videanu n-ar vrea să-și ia și ei țara înapoi, de ce numai pesediștii cu suspendare?

E ciudat cum această interacțiune intermediată de mass-media cu deputatul Bîrsășteanu a avut același efect ca o alta a mea cu firma medicului Bîrsășteanu. Cu ceva ani în urmă, ca foarte mulți timișoreni, m-am supus analizei cu rezonanță magnetică la aparatura medicului pesedist. Cunoscuții mi-au zis că dacă nu vreau să intru în panică să nu deschid ochii cât sunt în acea incintă cilindrică cu iz de copârșeu în care ni se face RMN-ul. Habar n-am cât am stat cu ochii închiși. 20-30 de minute de muzică liniștitoare în spatele căreia se auzea cum lucrează SISTEMUL? A fost ciudat să mă simt din nou în preajma lui Florică Bîrsășteanu la fel de panicat. Dacă deschid ochii în decembrie și ei și-au recuperat țara? Măcar la RMN mi s-a spus că am un buton pe care, dacă-l apăsam, puteam să scap.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

4 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

5 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

11 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

11 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

12 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

14 ore ago