Categories: PartideUltima ora

Gorghiu: 99% voi candida in Timis!

Președintele PNL, Alina Gorghiu, este aproape sigur candidatul care deschide lista liberalilor din Timiș pentru Senatul României la alegerile din decembrie. Totul se va decide luni, la ședința Biroului Politic Național al partidului, dar, spune Gorghiu, „în 99% din cazuri” listele nu sunt modificate.

Listele PNL Timiș pentru alegerile parlamentare din luna decembrie vor fi stabilite vineri după-amiază, după încă o ședință a Biroului Permanent Județean al filialei. Președintele Alina Gorghiu explică. „Sunt argumente puternice ca eu să vin în Timiș, însă exista o ședință, vineri, a BPJ, unde voi face discuții deschise cu toți colegii, pentru a lua cea mai bună decizie. Validarea listelor se va face luni, la BPN, și cred că atunci vom în măsură să vă spunem concluziile”, a declarat aceasta. Gorghiu nu vrea însă să detalieze, pentru că, susține ea, toate discuțiile se vor purta în interiorul partidului. „Nu mi se pare în regulă să fac anunțuri în conferința de presă. Am discutat cu mare parte din primari și m-am simțit într-un fel candidatul lor, pentru că, dacă am găsit un numitor comun, a fost că președintele partidului ar face bine să candideze în Timiș. Voi avea discuții mai aplicate cu dânșii, primarii întotdeauna înseamnă un motor important intr-o filială județeană. (…) Nu mi s-a părut că mai este vreo tensiune sau un grup separat. Luni veți vedea că suntem toți dispuși să tragem la aceeași căruță”, afirmă liderul liberal. Întrebată dacă, în acest moment, candidatura sa în Timiș este certă, Alina Gorghiu a spus că „de principiu da, pentru că, în 99% din cazuri, BPN nu modifică listele”.

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, spune, la rândul lui, că nu mai există nemulțumiri ale primarilor. „Deși invitatț să spună care este candidatul care le-ar reprezenta interesele, nu au avut un nume. Suntem deschiși în continuare, purtăm discuții, dar consider că acel gol este deja umplut. Cine poate să te ajute mai mult decât președintele de la nivel național al unui partid?”, afirmă Robu. După primul vot al primarilor, candidatul care a întrunit cele mai multe opțiuni a fost Petru Roman, edilul din Deta, trimis în judecată pentru conflict de interese. „Au spus foarte multe nume, dar nu a existat susținere largă pentru niciunul dintre aceste nume. Eu am spus că voi susține candidatul care are cea mai mare susținere, dacă nu are probleme cu legea. Avem anumite idei de ajustare a listelor, dar este o problemă internă și vom vedea ce vom reuși să facem în bună înțelegere”, a conchis șeful liberalilor timișeni.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sejur de şapte zile în insula Zakynthos, cu As Tour Timişoara

Agenţia As Tour Timişoara vă propune, în perioada 16-23 iunie, o vacanţă de vis, în…

39 de minute ago

Primul tramvai Bozankaya, din seria galbenă, în drum spre Timișoara. E în vamă!

Primul tramvai din noul lot de 17, produse de turcii de la Bozankaya pentru Timișoara,…

17 ore ago

Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare

Derbiul campionatului în Liga Naţională de rugby s-a desfăşurat pe Arena Zimbrilor, acolo unde Ştiinţa…

17 ore ago

Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în…

17 ore ago

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

18 ore ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

19 ore ago