Categories: Politicieni

Raducanu mai trimite un SMS: Nu sunt eu cel care face rau fuziunii PMP-UNPR

Supărat că SMS-ul trimis foștilor săi colegi progresiști a „răsuflat”, a încercat probabil să dreagă busuiocul. Deputatul Ion Răducanu revine cu un al doilea mesaj, în care spune că nu vrea să pună bețe în roate fuziunii PMP – UNPR și dă vina pe alții. El nu se mai semnează „vicepreședinte UNPR”.

A trimis un SMS prin care și-a chemat foștii colegii din UNPR la discuții, susținând că „datorită unor aranjamente subiective și rău voitoare făcute de o grupare din jurul lui Eugen Tomac, principiul de bază al fuziunii nu a fost respectat”, dar și că foștii progresisți trebuie să decidă „împreună ce este de făcut în legătură cu această fuziune”. Mesajul a fost făcut public, așa că deputatul Ion Răducanu a scris încă unul, în care îndulcește tonul. „Sunt ultimul care ar încerca să facă rău procesului de fuziune (…) Dar în același timp am responsabilitate față de toți uneperiștii care mi-au încredințat mie și lui Vali Steriu sarcina negocierii și respectării principiilor fuziunii, în principal cel al parității. Am obligația și bunul simț de a explica colegilor mei din UNPR cum mi-am îndeplinit mandatul. În aceste circumstanțe am stabilit împreună cu mai mulți colegi să ne întâlnim luni și să explicăm tot ce se poate explica (…) Nimeni nu-mi poate reproșa că vreau să prezint colegilor mei adevărul (…) Nu am avut și nu am nici cea mai mică intenție de a deranja cu ceva procesul de fuziune pe care l-am inițiat și susținut. Eu am caracter și principii pe care nu le încalc la fel ca președintele PMP”, a trasmis Răducanu.

Citește și: Scandal la PMP: Raducanu cheama UNPR-istii „sa vada ce e de facut cu fuziunea”

Deputatul susține că primul său mesaj a fost trimis la presă tocmai de cineva care nu-și dorește ca fuziunea să fie finalizată și, în plus, se spală pe mâini de orice responsabilitate. „Ar fi fost mult mai bine ca cel care a dat mesajul meu la presă să se fi gândit mai bine înainte. Vă rog să nu mă criticați pânănu veți ști întregul adevăr. Despre problemele în discutie între PMP și UNPR vă rog să puneți întrebări celor doi președinți executivi ai partidului. Nu eu sunt cel care face rău fuziunii, mai căutați, vă rog. Cel care a lansat minciuna cu Timișoara este tot din echipa care nu vrea fuziunea în pace”, se încheie mesajul semnat „cu prietenie! Ion Răducanu”.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

8 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

11 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

12 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

12 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

12 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

12 ore ago