Categories: Politicieni

Robu nu-si asuma obiectivul PNL Timis la parlamentare, pentru ca n-a facut el lista

PNL Timiș nu are încă un obiectiv pentru parlamentare și, oricum, președintele Nicolae Robu nu-și va asuma acest obiectiv. Ar fi făcut acest lucru, dacă el ar fi fost cel care ar fi întocmit listele pentru alegerile din 11 decembrie. Pe de altă parte, Alina Gorghiu spune că PNL Timiș a făcut unele greșeli la locale.

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, a admis, în prezența liderului național Alina Gorghiu, că rezultatele de la locale au fost sub potențialul partidului. „Mulțumiți am fi fost dacă am fi avut majoritate în CJ și președinte al acestei instituții. Noi, filiala Timiș a PNL, am trecut de la 33 de primari la 38, în timp ce PSD a scăzut cu opt. Rezultatele noastre nu pot fi catalogate drept catastrofale, dar au fost sub cee ce ar putea obține filiala Timiș, dacă își capacitează întregul potențial”, a declarat Robu. Liberalii timișeni nu au încă un obiectiv fixat pentru parlamentare, dar un lucru este deja sigur: dacă scorul va fi mic, răspunderea și-o asumă filiala, nu președintele! „Vom stabili targetul când vom avea listele, abia atunci poate fi stabilit realist un astfel de obiectiv. Eu consider că ne este la îndemână, cu o mobilizare la maximum a potențialului nostru, să obținem două mandate de senator și patru de deputați. Nu-mi pot asuma personal acest target. Aș fi făcut acest lucru, dacă aș fi venit cu lista făcută de mine și eu aș face campania. Lista este rezultatul unei deliberări colective, campania o ducem colectiv, în echipă, și trebuie să răspundem cu toții, în frunte cu președintele filialei”, spune Robu.

Alina Gorghiu nu a vrut să spună, cu subiect și predicat, dacă este nemulțumită de rezultatele de la locale ale filialei Timiș. Ea a admis însă că au fost făcute unele greșeli, dar, spre deosebire de Robu, a anunțat că își asumă un eventual rezultat negativ. „Să ştiţi că un preşedinte de partid de la o filială cu pretenţii îşi doreşte să fi câştigat atât consiliul judeţean, majoritatea în consiliul județean, primăria de municipiu reședință, majoritatea în consiliul local… Din acest punct de vedere, există un reper de mult mai bine. Asta nu înseamnă că nu apreciez că s-au făcut eforturi, dar acolo unde nu se obţin cele mai bune rezultate înseamnă că au fost şi anumite sincope sau greşeli de activitate. Mizez pe o mult mai bună mobilizare pentru alegerile parlamentare. (…) Să ştiţi că îmi asum foarte clar o demisie, dacă PNL nu va fi cel în jurul căruia se va face majoritatea parlamentară care să dea viitorul premier al României”, a declarat președintele liberal.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

5 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

6 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

6 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

7 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

8 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

9 ore ago