Categories: PoliticieniUltima ora

Soc la PMP: Raducanu si Bojin nu mai candideaza!

Cu doar trei zile înainte de termenul limită pentru depunerea candidaturilor la parlamentarele din 11 decembrie, PMP Timiș a rămas fără capii de listă de la ambele camere! Nici Ion Răducanu, nici Titu Bojin nu vor mai candida la aceste alegeri!

Teoretic, în urmă cu mai puțin de o săptămână, conducerea centrală a PMP validase listele pentru parlamentare ale organizației din Timiș. La Senat, primul era Titu Bojin, consilier județean și fost președinte al PSD, plecat la UNPR înainte de „localele” din vară, iar la Camera Deputaților, Ion Răducanu voia să mai obțină încă un mandat. Lucrurile s-au precipitat însă în ultimele zile, în presă a „transpirat” un SMS destul de virulent al lui Răducanu, care se semna „vicepreședinte UNPR” și care își chema foștii colegi „progresiști” la discuții, pe motiv că principiile fuziunii cu PMP și paritatea nu fuseseră respectate la întocmirea listelor. Luni, Răducanu a decis că nu mai candidează pentru un nou mandat și, în plus, renunță la șefia filialei Timiș a PMP. Surpriza este că, spun sursele noastre, și Titu Bojin a decis să facă un pas în spate și nu va mai încerca să-și asigure un fotoliu de senator. PMP TImiș poate până joi, 27 octombrie, să-și anunțe o altă listă de candidați. În condițiile retragerii celor doi, ar putea reveni în prim-plan Dorin Cândea, care, supărat că nu a prins loc eligibil, ar fi decis să candideze în județul Ilfov.

„Am decis să mă retrag, după ce am avut o discuție și cu familia mea, eram oricum nehotărât de la bun început. Mă voi concentra pe funcția pe care o am la Ape și voi fi în continuare consilier județean. Cred că voi fi mai util Timișului dacă rămân acasă. Nu a fost nimic orchestrat, voiam oricum să mă retrag astăzi, când a apărut și retragerea colegului Ion Răducanu. Rămân același om căruia îi pasă de ce se întâmplă în Timiș. Mă voi implica atât cât pot în campania electorală a PMP și cred că partidul va putea avea, după alegeri, un deputat și un senator. Am avut o întâlnire cu președintele partidului, Traian Băsescu, cu Eugen Tomac și cu Valeriu Steriu, ne-am strâns mâinile și cred că am luat cea mai bună decizie”, a declarat, pentru deBanat.ro, Titu Bojin.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Tragedie în noaptea de vineri spre sâmbătă. Un bărbat de 44 de ani a murit într-un incendiu

În această noapte, în jurul orei 01:50, pompierii au fost solicitați să intervină pe strada…

O oră ago

Liga 3. Ghiroda pierde două puncte mari acasă, Politehnica se impune în sfârşit cu Buziaşul

Înainte de Paștele ortodox, în Liga 3 s-a jucat doar vineri, 3 mai 2024, partidele…

O oră ago

Victorie cu clasă a SCM Timişoara în meciul pentru locul 13

Echipa de baschet a Timişoarei s-a descurcat de minune în primul joc al seriei cu…

2 ore ago

Prognoza meteo de Paște. Ce spun meteorologii

Sunt prognozate ploi de Paşte în jumătatea vestică a țării, în timp ce în rest…

2 ore ago

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

17 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

21 de ore ago