Asfalt pe inca 16 kilometri de drumuri judetene din Timis, daca ne lasa iarna

Trei drumuri județene din Timis vor fi recepționate până la finele anului, dacă vremea permite acest lucru. E vorba despre 16,15 kilometri de șosea, dar, cel puțin într-unul dintre cazuri, e totuși puțin probabil că vor fi realizate, în șase săptămâni, 45% din lucrări. CJ vrea și 40 de milioane de euro bani de la UE, tot pentru drumuri.

Ultimele două luni din acest an vor înseamna, conform vicepreședintelui CJ Roxana Iliescu, asfalt pe trei drumuri județene unde lucrările au început în mandatul trecut. Șantierele încă nu sunt gata, iar cel mai avansat este cel de pe DJ 591C Săcălaz – Sânmihaiu Român (5,5 km), unde lucrările sunt realizate în proporție de 98%. Cel mai dificil segment a fost cel al podului de pe acest drum, care a necesitat restricții de trafic. Pe DJ 592b Sipet – Folea (4,35 km), lucrările sunt realizate în proporție de 65%, iar pe DJ 681 Drăgsinești – Fârdea (6,3 km), doar pe 55%. Suma totală plătită de la bugetul județului: 2,3 milioane de lei. „Lucrarea pe DJ 591C trebuie recepționată la finele lunii noiembrie. În cazul celorlalte două, recepția s-ar putea face în luna decembrie, dar totul depinde de condițiile meteo”, explică Roxana Iliescu, în subordinea căreia se află nou înființata Direcție Tehnică a CJ.

Pentru anul 2017 se anunță finalizări de lucrări pe DJ 595C Deta – Opatița – Birda, DJ 588 Semlacu Mare – Ferendia și DJ 609H Babșa – Ghizela. În total, este vorba despre 16,98 kilometri de șosea, gradul de realizare a lucrărilor fiind cuprins între 30 și 75%. Conform Roxanei Iliescu, ar fi în discuție și alte două șantiere pe drumurile județului: pe DJ 693B Iohannisfeld – Ivanda, respectiv ranforsarea DJ 681 Făget – Drăgsinești, o lucrare care va scoate din bugetul CJ aproape 18 milioane de lei. „Va trebui să existe un mod de lucru care să fie mult mai funcţional, iar cei din aparatul de specialitate trebuie să identifice o persoană responsabilă pe fiecare proiect. Asta, pentru ca, în situaţiile în care sunt probleme, să nu mai fim nevoiţi să căutăm în stânga şi în dreapta”, mai spune Iliescu.

Consiliul Județean Timiș vrea să depună pentru finanțare pe bani europeni reabilitarea a trei drumuri. Proiectele sunt modernizarea a 20 de kilometri de pe DJ 593 Foeni – Giulvăz – Peciu Nou, modernizarea a 30 km de pe DJ 693, pentru interconectare la A1, în județul Arad, Cărpiniș – Biled – Satchinez – Bărăteaz – Gelu, și deja celebra lărgire la patru benzi a DJ 591, de la descărcarea de pe autostradă de la Giarmata, care trece prin Dumbrăvița. Primele două ar urma să fie depuse pe POR în prima sesiune, iar ultimul, în cea de-a doua sesiune. Suma totală pentru acestea este de aproximativ 40 de milioane de euro.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

3 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

4 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

5 ore ago

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

7 ore ago

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

8 ore ago

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc…

8 ore ago