Caracterele adevărate se călesc în orice condiţii, fie că este vorba despre ploaie, noroi, terenuri impracticabile sau toate deodata. Este lecţia care o predă cu stoicism campioana ţării la rugby, Timişoara Saracens, care indiferent de condiţii, îşi respectă blazonul.
Sâmbătă, pe un teren mult spus teren, aproape impracticabil, bănăţenii au jucat în ultima etapă a sezonului regulat cu CSM Olimpia Bucureşti, fără 23 de jucători importanţă, dar cu alţi 23 plini de ambiţie şi determinare, care au arătat ce înseamnă rugby. Spre lauda ei, şi echipa oaspete a venit să facă un meci bun, indiferent de condiţii, reuşind acest lucru după un meci în care s-a luptat cu înverşunare pe o vreme desprinsă din poeziile lui Bacovia. Timişoara a învins cu 26-9 şi şi-a asigurat poziţia a doua după sezonul regulat al competiţiei, în spatele formaţiei din Baia Mare (aceleaşi număr de victorii, cu diferenţa făcută din puncte bonus pentru maramureşeni), dar în faţa Stelei, care a capotat acasă, surprinzător, cu Iaşiul. Trebuie spus că în echipa bănăţeană şi-au făcut prezenţa, din start sau pe parcurs, mai mulţi tineri jucători de perspectivă, care au demonstrat că merită tricoul campioanei.
Toţi au arătat că au sânge de rugbist, iar cel mai mult a impresionat Claudiu Mârzac, intrat din minutul 5 în locul accidentatului Sabău. Tânărul din linia I a avut un joc solid, ajutându-şi echipa în ambele faze şi având un rol important în câştigarea tuturor tuşelor pe propria repunere. Omul partidei a fost însă argentinianul Calle Rivas, care a demonstrat că este şi un fin transformeur, în afara faptului că este un mijlocaş la deschidere excelent. Au punctat: Manumua (care a jucat pe un post inedit pentru el, cel de fundaş) – un eseu, Kinikinilau (pentru prima dată titular din primăvară, el fiind accidentat în dubla cu Calvisiano) – eseu, Calle Rivas, două transformări şi patru lovituri de pedeapsă, respectiv, Faasen (două transformări), Ispir (o transformare).
Timişoara Saracens: Militaru, Sabău, Mariş, Iftimiciuc, Lazăr, Morrison, Ianuş, Gorcioaia, Dumitru, Calle Rivas, Zaharia, Kinikinilau, Sefanaia, Iştoc, Manumua. Rezerve: Mîrzac, Halalilo, Pungea, Neculau, Taupaki, Brănişcan, Rusu.
Imediat după ce Timișoara s-a eliberat, iar Bucureștiul l-a trimis la Târgoviște pe dictatorul Nicolae…
Vineri, 20 decembrie, a fost semnat contractul pentru instalarea stațiilor de reîncărcare a vehiculelor electrice…
O nouă partidă, o nouă „capodoperă”, în Sala IK Ghermănescu din Lugoj, acolo unde s-a…
Ultimul meci pe teren propriu din 2024 pentru SCM Timişoara a fost un joc de…
Un accident banal, care putea fi însă unul cu consecinţe nefaste a scos la suprafaţă…
Consiliul Județean Timiș a depus, împreună cu Spitalul Județean Timișoara, o solicitare de finanțare pentru…