Campioni si in noroi! Timisoara invinge Olimpia in Cupa Regelui

Caracterele adevărate se călesc în orice condiţii, fie că este vorba despre ploaie, noroi, terenuri impracticabile sau toate deodata. Este lecţia care o predă cu stoicism campioana ţării la rugby, Timişoara Saracens, care indiferent de condiţii, îşi respectă blazonul.

Sâmbătă, pe un teren mult spus teren, aproape impracticabil, bănăţenii au jucat în ultima etapă a sezonului regulat cu CSM Olimpia Bucureşti, fără 23 de jucători importanţă, dar cu alţi 23 plini de ambiţie şi determinare, care au arătat ce înseamnă rugby. Spre lauda ei, şi echipa oaspete a venit să facă un meci bun, indiferent de condiţii, reuşind acest lucru după un meci în care s-a luptat cu înverşunare pe o vreme desprinsă din poeziile lui Bacovia. Timişoara a învins cu 26-9 şi şi-a asigurat poziţia a doua după sezonul regulat al competiţiei, în spatele formaţiei din Baia Mare (aceleaşi număr de victorii, cu diferenţa făcută din puncte bonus pentru maramureşeni), dar în faţa Stelei, care a capotat acasă, surprinzător, cu Iaşiul. Trebuie spus că în echipa bănăţeană şi-au făcut prezenţa, din start sau pe parcurs, mai mulţi tineri jucători de perspectivă, care au demonstrat că merită tricoul campioanei.

Toţi au arătat că au sânge de rugbist, iar cel mai mult a impresionat Claudiu Mârzac, intrat din minutul 5 în locul accidentatului Sabău. Tânărul din linia I a avut un joc solid, ajutându-şi echipa în ambele faze şi având un rol important în câştigarea tuturor tuşelor pe propria repunere. Omul partidei a fost însă argentinianul Calle Rivas, care a demonstrat că este şi un fin transformeur, în afara faptului că este un mijlocaş la deschidere excelent. Au punctat: Manumua (care a jucat pe un post inedit pentru el, cel de fundaş) – un eseu, Kinikinilau (pentru prima dată titular din primăvară, el fiind accidentat în dubla cu Calvisiano) – eseu, Calle Rivas, două transformări şi patru lovituri de pedeapsă, respectiv, Faasen (două transformări), Ispir (o transformare).

Timişoara Saracens: Militaru, Sabău, Mariş, Iftimiciuc, Lazăr, Morrison, Ianuş, Gorcioaia, Dumitru, Calle Rivas, Zaharia, Kinikinilau, Sefanaia, Iştoc, Manumua. Rezerve: Mîrzac, Halalilo, Pungea, Neculau, Taupaki, Brănişcan, Rusu.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

7 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

8 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

13 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

14 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

14 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

16 ore ago