Jurnal de campanie (7): Pe bune, Ilie Sarbu, model de parlamentar pentru candidatii PSD?

Și a fost Victor Ponta în Timiș. Nu, nu la Timișoara, unde vine doar pe șestache la frații Cristescu, ci la Lugoj. Acolo unde i s-a organizat un grandios spectacol omagial. Și nu doar lui, ci și celebrului său socru, „bănățeanul” Ilie Sârbu, senatorul care a blocat toate proiectele Timișului din ultimii ani. Robu e dezamăgit de lista PSD Timiș, pe care se află totuși „prefectul excelent” Eugen Dogariu. ALDE are „angajament de onoare”. Nu râdeți, e pe bune, deși sună ca dracu’ Tăriceanu lângă onoare.

Ponta, „premier” la Lugoj. Ce-o zice Dragnea?
PSD Timiș a făcut o primă lansare de candidați la Lugoj. La eveniment a participat chiar el, Victor Ponta, cel mai bun premier din România de la Deceneu încoace. PSD-iștii strânși în sală ca la o ședință de terapie în grup n-au făcut niciun rabat în a-i aduce „prinos de recunoștință” mult iubitului ex-premier. De altfel, lozinca cea mai vehiculată a fost „Victor Ponta, prim-ministru!”. Aici ar exista două aspecte de comentat. În primul rând, nu știu cât de bucuros va fi Liviu de Teleorman de aceste insistențe. Apoi trebuie spus că, din fericire, nu PSD Lugoj nominalizează premieri. Iar cel care o face spus clar că nu dă guvernul pe mâna unui penal. Că-i și mitoman, nici că mai contează.

Omagiu „Socrului” iubit!
Dar altceva a fost interesant la Lugoj. Astfel, PSD-iștii nu și-au uitat descendența politică, adică dacă tot te-ai apucat de pupat un cur, nu te oprești acolo. (Știți, pe timpul lui Ceaușescu, trebuia ridicată în slăvi și consoarta din dotare.) Astfel, că i-au fost ridicate adevărate osanale lui Ilie Sârbu, mult iubitul socru al mult stimatului ex-premier. Dacă nu știți, Ilie Sârbu a fost senator de Timiș trei mandate la rând. Mandate în care n-a făcut nimic, dar absolut nimic pentru județ. Ba mai mult – și nu iese fum fără foc – nu puține sunt vocile care au afirmat că „bănățeanul” Sârbu a blocat la București proiecte ale Timișului, mai ales în calitate de socru de premier. Ca atare, dacă Sârbu este model pentru candidați PSD… Și apropo, în sală au fost prezenți doi (încă) deputați PSD de Timiș, Sorin Stragea și Dorel Covaci. Știți ce au făcut cei doi timp de două mandate? Nu, nu chiar nimic. Ambii s-au numărat printre cei 11 inițiatori ai legii cu pensii nesimțite pentru parlamentari. Deci chiar au făcut ceva!

Unde seamănă Robu cu Băsescu?
Orice alăturare dintre cele două personaje pare la prima vedere total deplasată. Și poate așa și este, dar există un lucru care-i aseamnă foarte mult. Și e vorba de „reevaluarea” oamenilor. Se știe, Băsescu e specialist în domeniu, de la Gabi Oprea sau Laura Kovesi până, mai nou, Andrei Pleșu, Băsescu nu obosește în a reevalua oameni după criterii numai de el știute. Ei bine, cam același lucru pare să-l facă și Nicolae Robu. Trecem de exemplul deja clasic al lui Alin Popoviciu, „promovat” de la „josnic” la „ireproșabil”. Există însă și calea întoarsă. „Am avea și noi un mesaj pentru PSD Timiș: județul merită o listă de candidați mai bună. Prin lista propusă, PSD Timiș s-a autoexclus”, scrie Robu pe Facebook, în urmă cu două zile, pe 14 noiembrie. „Eugen Dogariu a fost un prefect excelent, pe care l-am simțit preocupat de binele public, am o părere ultralaudativă despre dumnealui”, declara Robu în decembrie 2015. Or, Eugen Dogariu este primul loc pe lista prin care „PSD s-a autoexclus”. Pentru astfel de cazuri românii au o vorbă: să pupi unde ai scuipat. Sau viceversa.

Hai că-i tare! Șeful lui Titi Stancu vrea un angajament contra traseimului
Cică ALDE, prin vocea președintelui Călin Popoescu Tăriceanu, îi va pune pe viitori parlamentari să semneze un așa-numit angajament de onoare. Respectiv, o promisiune fermă că nu vor părăsi partidul, încălcarea angajamentului echivalând cu o demisie din parlament. Cam același lucru l-a făcut, de altfel și PP-DD, parlamentarii acestui partid angajându-se în 2012 să plătească și două milioane de euro în caz de dezertare. Și oricum s-a sfărâmat. Tăriceanu afirmă că acest „angajament” se vrea o măsură fermă împotriva traseismului politic. Foarte frumos! Asta, dacă nu am ști că ALDE s-a format ca o gașcă de strânsură prin primirea de traseiști de la mai toate partidele. Și în special de cei cu dosare penale. Și aproposde traseim, pe lista ALDE Timiș se află și Titi Stancu, actual vicepreședinte al CJ Timiș. La el e mai ușor să enumeri partidele în care n-a fost, adică PSD și UDMR.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă…

O oră ago

Membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL

În frunte cu cei doi consilieri locali, Maxim Maximilian şi Zoran Neamț, membrii Partidului Verde…

2 ore ago

Surpriză și nemulțumire în rândul tinerilor liberali: Nicolae Robu alege TSD în detrimentul TNL la lansarea candidaturii sale

Atmosfera a fost încărcată de surprize și subtilități politice la recenta lansare a candidaturii PSD-PNL…

3 ore ago

Trei sferturi din lucrările de la extinderea Liceului Waldorf au fost realizate

Primăria Timișoara a anunțat că investiția pentru realizarea noii clădiri a Liceului Waldorf e în…

3 ore ago

Sala Multifuncțională, devenită celebră în aceste zile, a fost modernizată

Mult disputata sală multifuncțională de la Palatul Administrativ e acum modernizată. Suma investită de cei…

3 ore ago

Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto

Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor…

4 ore ago