Primăria Timișoara va depune în câteva zile, pentru finanțare europeană, proiectul privind transformarea fostei clinici de dermatologie în centrul multicultural. Nicolae Robu a anunțat că toate actele sunt gata și vor fi depuse pentru obținerea a cinci milioane de euro. Când ar putea fi terminată o astfel de lucrare nu se știe.
În primăvara lui 2013, primarul Nicolae Robu anunța mutarea Clinicii de Dermatologie din centrul Timișoarei, de pe strada Mărășești, dintr-un imobil care nu a avut niciodată altă destinație decât cea de spital. În septembrie 2015, consilierii locali au aprobat documentația pentru lucrările de intervenții la obiectivul de investiții „Refuncționalizare clădire din funcțiunea de spital de dermatologie în clădire cu funcțiunea de spațiu multicultural”. Conform acesteia, este nevoie de aproape 27,4 milioane de lei, cu tot TVA, și un termen de execuție de 24 de luni. Încă nu s-a întâmplat nimic, pentru că imobilul de pe strada Mărășești a rămas multă vreme la Ministerul Sănătății. Între timp, avizul pentru scoaterea clădirii din circuitul medical a ajuns la Timișoara, așa că a fost finalizat proiectul care urmează să fie depus pentru finanțarea europeană. „Vrem să facem niște amenajări interesante, care să facă imobilul potrivit pentru sediul Institutului Francez, al Centrului Cultural German, un centru pentru tineret… Curtea interioară va fi pusă în valoare, e un proiect interesant”, explica primarul Nicolae Robu.
Acum, edilul anunță că dosarul de finanțare este gata. „Suntem gata să aplicăm pentru fonduri europene cu proiectul de refuncționalizare a clădirii de pe strada Mărășești în care a funcționat Clinica de Dermatologie. Refuncționalizare în sensul transformării acestei clădiri în centru multicultural. Proiectul este estimat la cinci milioane de euro si sunt convins ca vom obține fondurile necesare”, a declarat Robu. Conform unui proiect votat în luna iulie de consilierii locali, imobilul va fi împărțit în două sectoare: unul va fi spațiu multicultural, iar în cel de-al doilea va fi Clinica de Radioterapie a Municipalului. În zona din care s-a mutat Dermatologia va fi deschis Muzeul Cetății Timișoara și vor funcționa și alte instituții culturale care își doresc acest lucru. Imobilul de pe strada Mărășești nr. 5 are 4.300 metri pătrați și a fost construit între anii 1754 și 1757, fiind refăcut ulterior în secolul al XIX-lea. Destinația sa a fost de spital municipal, deschis cu 24 de ani înaintea Vienei și cu 34 de ani înaintea Budapestei. La imobilul de pe strada Mărășești au fost refăcute, în ultimii ani, acoperișul și fațadele, dar este nevoie de o reabilitare integrală în interior. Lucrările efectuate au costat în jur de 500.000 euro.
Aquatim anunţă existenţa unei situații critice apărute în timpul punerii în funcțiune a noii conducte…
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…
Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…
G4Media.ro a publicat dovada că, la sfârșitul lunii mai 2022, o cursă Țiriac Air, închiriată…
Alfred Simonis, liderul CJT anunță că a discutat cu conducerea Federației Române de Fotbal, fiind…