Categories: Partide

PSD-istii, la Lugoj: Ponta, prim-ministru! Social-democratii au inceput lansarile de candidati /FOTO

Social-democrații din Timiș au făcut, luni, prima lansare de candidați la Lugoj, acasă la Călin Dobra, cel care deschide lista pentru Camera Deputaților. Vor urma și altele, în alte părți ale județului. La Lugoj a venit și Victor Ponta, care a fost întâmpinat cu urale și care a avut un discurs presărat cu ironii la adresa liberalilor și a guvernului de tehnocrați.

Prezentarea candidaților PSD la Lugoj s-a desfășurat în sala Teatrului „Traian Grozăvescu”, plină până la refuz de activiști. Oamenii au fluturat stegulețe și pancarte scrise cu markerul. Pe scenă au urcat, pe lângă cei care vor un mandat de parlamentar pe 11 decembrie, Francisc Boldea, primarul Lugojului, Sorin Grindeanu, președintele PSD Timiș, și oaspetele special Victor Ponta. „Am reuşit să câştigăm consiliul judeţean, am reuşit să demarăm în aceste luni câteva proiecte. Lucrurile vor continua în acelaşi mod în anii viitori și vreau să vă spun că îndrăznesc să cred că lucrurile vor merge mult mai bine dacă PSD va câştiga alegerile şi vom forma guvernul. Sunt mândru că am făcut parte din guvernul Victor Ponta, un guvenr care a făcut bine României, care a redeschis spitale şi care a plătit ceea ce au luat alţii împrumut zeci de miliarde de euro. Îmi doresc ca din iarnă acest experiment nenorocit cu tehnocraţi să înceteze (…) Vreau să îi atenţionez pe viitorii parlamentari că îmi doresc să facă echipă pentru judeţul Timiş. (…) Oamenii aceştia nu sunt oameni care au venit în căutare de listă, anul ăsta la Timiş, acum patru ani în sectorul 5 (…) Ca să poţi să faci ceva pentru Timiş trebuie să şi locuieşti în Timiş cu familia ta, nu să vii în cautarea unui loc de parlamentar”, a declarat Sorin Grindeanu.

Au vorbit apoi Eugen Dogariu, primul pe lista pentru Senat, şi Călin Dobra, care, aflat acasă, a fost emoționat, mai ales că era și ziua fetiței lui. În momentul în care a luat microfonul Victor Ponta, sala a început să strige „Ponta, prim-ministru!”, scandare care s-a auzit timp de câteva zeci de secunde. Fostul premier și ex-președintele PSD a avut un discurs plin de ironii către adversarii politice, dar și plin de laude la adresa executivului pe care l-a condus. „Am încercat, în 2012-2015, nu doar să facem bine la guvernare. Mi-am dorit să scăpăm de povestea aia că în România nu se poate, noi nu putem să avem creştere economică. În 2012-2015 am fost pe primul loc în Europa, și acum suntem la fel. Mi s-a spus şi că nu se pot da înapoi cei 25% care s-au tăiat la pensii și salarii. I-am dat și nu s-a dărâmat România. (…) Eu am vrut să guvernăm pentru români. (…) Nu a fost în România mai multă corupţie decât pe vremea lui Băsescu, ăstia care luptă cu corupţia sunt cei mai corupţi. Ei lupta cu coruptie. Când îl aud pe Klaus Iohannis că se luptă cu corupția îmi vine să-l întreb dacă nu-mi dă și mie una din cele șase case (…) Cred pe 11 decembrie oamenii ne vor sprijini, iar pe 12 decembrie va începe bătălia prin care va trebui să-l învățăm pe Klaus Iohannis că în România contează votul oamenilor și nu poate pune premier pe cine vrea el. Poate îl vrea în această funcție pe portarul de la Primăria Sibiu, pe șoferul de la BMW-ul lui sau pe pilotul lui personal, dar ceea ce oamenii votează trebuie respectat. PSD și ALDE trebuie și vor forma guvernul, pentru că toate lucrurile bune din perioada 2012-2015 trebuie să continue”, a spus Ponta. Lansarea de la Lugoj a fost prima din cele programate de social-democrații din Timiș pentru această campanie.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

36 de minute ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

40 de minute ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

O oră ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

O oră ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

O oră ago

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

2 ore ago