Categories: PoliticieniUltima ora

Cine vine in locul lui Grindeanu la CJ Timis? Dupa 4 ianuarie am putea avea un raspuns

Sorin Grindeanu a condus, pe 20 decembrie 2016, ultimul plen în calitate de președinte al CJ Timiș. Desemnat oficial premier, el va pleca la București, astfel că în CJ va intra un nou consilier PSD și va trebui ales un alt președinte. Social-democrații încă nu vorbesc oficial despre succesorul lui Grindeanu.

Sorin Grindeanu pleacă la București, astfel că locul său în CJ Timiș va fi luat de următorul social-democrat de pe lista cu care PSD a participat la alegerile locale din iunie 2016. Este vorba despre Nicolae Avram, directorul Poștei Române Timiș. PSD va avea, din ianuarie, încă doi noi consilieri județeni: Cornel Lera, directorul Agenției de Vânătoare și Pescuit Timiș, și Roxana Manasia Tîrpe, directorul de marketing al Aeroportului Timișoara. Ei le vor urma lui Călin Dobra și Adrian Pau, care au devenit deputați. Funcția de președinte al CJ Timiș va fi apoi supusă votului consilierilor, asta după ce partidele care au reprezentanți în acest for – PSD, PNL, PMP și ALDE – vor face propuneri. Momentan, în CJ Timiș este în vigoare un protocol de colaborare între PSD, PMP și ALDE. În total, sunt 20 din cei 37 consilieri. Grindeanu a fost ales președinte, iar Roxana Iliescu (PMP) și Traian Stancu (ALDE), vicepreședinți. Liberalii sunt 14 la număr, iar UNPR, partid a cărui fuziune cu PMP așteaptă o decizie a instanței, are 3 aleși.

În aceste condiții, teoretic, PSD nu ar trebui să aibă probleme în a instala un succesor pentru Sorin Grindeanu. Cine este cel care i-ar putea lua locul este o altă discuție. La bursa zvonurilor, una dintre variante ar fi Călin Dobra, care a fost, în perioada 2012-2016, vicepreședintele instituției. El ar trebui să renunțe la mandatul de deputat, recent câștigat. Dobra preferă să nu comenteze încă. „E o mare bucurie pentru noi faptul că Sorin Grindeanu a fost desemnat prim ministru al României. Este o premieră absolută și este rezultatul muncii depuse de o întreagă echipă. Urmează Revelionul, voi sta acasă, iar apoi poate voi merge puțin la schi”, spune social-democratul. El a admis însă că mai are timp să se gândească dacă rămâne consilier județean. Exact până pe 4 ianuarie.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

59 de minute ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

O oră ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

2 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

2 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

3 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

3 ore ago