La Timișoara va începe, anul viitor, construirea primului pod peste Bega, după 50 de ani. Este anunțul primarului Nicolae Robu, care este convins că șantierul va fi deschis în 2017. Podul din prelungirea străzii Jiul ar trebui coste, în cea mai scumpă variantă, ceva mai mult de trei millioane de euro, bani de la bugetul local.
În mai 2015, Primăria Timişoara a iniţiat procedura de achiziţie pentru servicii de proiectare pentru construirea unui nou pod peste Bega, în continuarea străzii Jiul, între splaiurile Nicolae Titulescu şi Tudor Vladimirescu. Lucrarea a fost adjudecată de firma VCE Viena Consulting Engineers SRL, filiala din București a unei societăți austriece, pentru 90.000 de lei, fără TVA. Primarul Nicolae Robu spunea că podul Jiul ar urma să aibă patru benzi, câte două pe sens, piste de biciclete și trotuare. Acum, edilul a anunțat că studiul de fezabilitate a fost finalizat, astfel că, anul viitor, Robu estimează că ar putea începe chiar construcția podului. „„Am primit studiul de fezabilitate pentru podul Jiul, la proxima ședință de plen îl supunem aprobării și trecem la elaborarea proiectului tehnic, cu detaliile de execuție. După ce va fi gata, dăm drumul la licitația pentru executie. Avem două variante pentru pod, pentru că vreau să aibă și un aspect deosebit, trebuie să aibă și o valoare estetică, vreau să fie o lucrare care să fie o mândrie pentru oraș. Una din variante e mai simplă, mai seacă, cealaltă e mai artistică”, a declarat primarul.
Într-una dintre variante, construcția podului ar costa peste două milioane de euro, iar cealaltă variantă este estimată la mai multe de trei milioane de euro. E oricum mai puțin decât cinci milioane, cât spunea primarul Robu că ar putea costa. Podul ar urma să lege, peste Bega, strada Jiul, cu Splaiul Tudor Vladimirescu. „În 2017 se va lucra, din nou, la Timișoara, după 50 de ani, la un nou pod”, a mai declarat edilul. Întreaga sumă ar urma să fie suportată de la bugetul local. Nu va însă singurul pod pe care îl are în vedere primarul Timișoarei. „Pe lângă Jiul, vor fi poduri la Solventul și în zona Behela. Va fi și un al patrulea, pentru Inelul II, în zona Ilsa, unde dezvoltatorul privat se ocupă de elaborarea proiectului. Vom primi proiectul ca donație și ne putem apuca imediat de execuție”, explică Nicolae Robu.
Elevii încep, luni, 4 noiembrie, cursurile celui de-al doilea modul din anul şcolar 2024-2025, potrivit…
Asociația Acasă în Banat a ales satul în care va desfășura următoarea ediție a evenimentului…
Prim-divizionara de baschet SCM Timișoara joacă la Tg. Mureș în etapa a VII-a a Ligii…
Politehnica Timișoara a suferit prima înfrângere pe teren propriu în acest sezon al Ligii a…
Deși pierduse anterioarele două partide cu letona, răzbunarea a fost dulce pentru tânăra timișoreancă. Anca…
Arheologii de la Muzeul Național al Banatului, care lucrau la cercetările efectuate pe șantierul de…