Categories: Primăria Timişoara

Dupa 50 de ani, la Timisoara va incepe constructia unui nou pod! Costuri de cel mult 3 milioane de euro

La Timișoara va începe, anul viitor, construirea primului pod peste Bega, după 50 de ani. Este anunțul primarului Nicolae Robu, care este convins că șantierul va fi deschis în 2017. Podul din prelungirea străzii Jiul ar trebui coste, în cea mai scumpă variantă, ceva mai mult de trei millioane de euro, bani de la bugetul local.

În mai 2015, Primăria Timişoara a iniţiat procedura de achiziţie pentru servicii de proiectare pentru construirea unui nou pod peste Bega, în continuarea străzii Jiul, între splaiurile Nicolae Titulescu şi Tudor Vladimirescu. Lucrarea a fost adjudecată de firma VCE Viena Consulting Engineers SRL, filiala din București a unei societăți austriece, pentru 90.000 de lei, fără TVA. Primarul Nicolae Robu spunea că podul Jiul ar urma să aibă patru benzi, câte două pe sens, piste de biciclete și trotuare. Acum, edilul a anunțat că studiul de fezabilitate a fost finalizat, astfel că, anul viitor, Robu estimează că ar putea începe chiar construcția podului. „„Am primit studiul de fezabilitate pentru podul Jiul, la proxima ședință de plen îl supunem aprobării și trecem la elaborarea proiectului tehnic, cu detaliile de execuție. După ce va fi gata, dăm drumul la licitația pentru executie. Avem două variante pentru pod, pentru că vreau să aibă și un aspect deosebit, trebuie să aibă și o valoare estetică, vreau să fie o lucrare care să fie o mândrie pentru oraș. Una din variante e mai simplă, mai seacă, cealaltă e mai artistică”, a declarat primarul.

Într-una dintre variante, construcția podului ar costa peste două milioane de euro, iar cealaltă variantă este estimată la mai multe de trei milioane de euro. E oricum mai puțin decât cinci milioane, cât spunea primarul Robu că ar putea costa. Podul ar urma să lege, peste Bega, strada Jiul, cu Splaiul Tudor Vladimirescu. „În 2017 se va lucra, din nou, la Timișoara, după 50 de ani, la un nou pod”, a mai declarat edilul. Întreaga sumă ar urma să fie suportată de la bugetul local. Nu va însă singurul pod pe care îl are în vedere primarul Timișoarei. „Pe lângă Jiul, vor fi poduri la Solventul și în zona Behela. Va fi și un al patrulea, pentru Inelul II, în zona Ilsa, unde dezvoltatorul privat se ocupă de elaborarea proiectului. Vom primi proiectul ca donație și ne putem apuca imediat de execuție”, explică Nicolae Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

54 de minute ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

6 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

6 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

13 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

16 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

17 ore ago