Categories: Alte sporturi

HC Poli Timisoara vrea sa castige acasa Cupa Romaniei la handbal

Una dintre cele mai bune echipe ale anului din Banat este prim-divizionara de handbal SCM HC Poli Timişoara. Ameninţată cu desfiinţarea, gruparea a suprevieţuit unui început de 2016 dur, apoi a trecut la nivelul următor, reuşind un extraordinar bronz naţional, devenind una din forţele handbalului românesc. Acum are planuri mari pentru 2017.

Poli a mers doua tururi şi în Cupa EHF, împiedicându-se chiar înainte de intrarea în grupele Cupei EHF, dar şi aşa 2016 a fost un an excelent pentru băieţii pregătiţi de Pero Milosevici. „Pas cu pas”, după cum a spus tehnicianul muntenegrean, care vede ca cel mai frumos moment al anului dubla pentru bronzul naţional cu Turda, câştigată de Poli. „Le mulţumesc tuturor jucătorilor, care au făcut eforturi mari în acest an. Finala mică contra Turdei a fost un moment deosebit, dar la fel ca tot acest sezon”. „Obiectivul pentru acest an este să câştigăm Cupa României şi să ajungem în play-off-ul campionatului. Ne dorim din nou să ajungem în cupele europene”, afirmă preşedintele SCM Timişoara, Radu Ţoancă. Acesta a spus că bugetul pentru următorul an va fi cifrat în jurul sumei de un milion de euro. „Vrem să înfiinţăm din vară şi o echipă de handbal feminin. Este un proiect al clubului SCM pe care dorim să-l ducem la îndeplinire. Ne dorim şi o echipă a doua a SCM Poli, la băieţi, care să evolueze în liga secundă la care să evolueze tinerele speranţe ale clubului nostru”, a mai declarat Ţoancă.

Managerul grupării bănăţene, Dan Dumitru, spune că gruparea violetă va licita să aducă Turneul Final 4 al Cupei României la Timişoara. „Ne dorim să câştigăm acest trofeu şi vrem să organizăm turneul final la Timişoara”, a spus Dumitru, care a confirmat că Fenici, Păiuş şi Vuk Milosevic tocmai şi-au prelungit contractele până în 2019. „Vrem să mai aducem jucători români de valoare la club, dar şi timişoreni care acum joacă în alte părţi”, a concluzionat acesta. Poli îşi va relua pregătirile după Anul Nou, iar în 9 ianuarie va afla cu cine va juca în manşa eliminatorie din sferturile Cupei României.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

6 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

7 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

8 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago