Categories: SportUltima ora

Poli Timisoara, se poate putin respect pentru campionii de la rugby sau ne facem de ruşine în Europa?

Se ştie, cea mai bună echipă timişoreană de după Revoluţie este Timişoara saracens. Rugbiştii bănăţeni câştigă trofee pe bandă rulantă şi s-a calificat şi în competiţiile europene, dar pe plan „local” nu au parte de respectul cuvenit.

Sâmbăta viitoare, Timişoara va juca împotriva londonezilor de la Harlequins, un fel de Manchester United în rugby, iar conducerea clubului timişorean a solicitat Consiliului Judeţean Timiş stadionul „Dan Păltinişanu”, în ziua meciului, dar şi cu o zi înainte, când fiecare echipă ce evoluează în competiţiile europene are dreptul să se antreneze pe terenul de joc. Cererea a fost, cum era normal, acceptată, doar se plăteşte şi „bir” pentru folosirea acestuia, iar cei de la rugby i-au contactat în acest sens şi pe cei de la Poli Timişoara, cerându-le să nu joace vineri pe „Dan Păltinişanu”, pentru ca Saracens şi Harlequins să se poată antrena în condiţii normale şi ca să fie timp şi de trasatul terenului.

„Cu o lună înainte de meci, le-am solicitat celor de la Poli să vorbească cu LPF să nu-i programeze vineri sau sâmbătă, iar ei ne-au spus că vor vorbi cu două săptămâni înainte de joc”, ne-a declarat o sursă din cadrul clubului.

Cum era oarecum de aşteptat, cei la Poli nu au ridicat un deget, în această problemă, iar LPF a programat partida vineri, prima oară de la ora 18, apoi mutând jocul cu o oră înainte. Deşi Radu Birlică, managerul de marketind al clubului a spus că va încerca să rezolve problema, iată că nu s-a mai făcut nimic. „Scăparea” celor de la echipa de fotbal este că clubul este programat în Cupă marţi, iar sâmbăta cealaltă vor juca la Steaua.

Suntem siguri însă că cu puţină diplomaţie, această situaţie putea să se rezolve pozitiv, însă pentru unii interesul propriu e mult mai important decât cel al oraşului.

„Va trebui să trimitem o scrisoare celor de la Harlequins în care să le explicăm situaţia, pentru că este greu de crezut că după meciul dintre Poli şi Voluntari va fi destul timp ce terenul să fie pregătit pentru un joc de rugby. Aştia suntem, mergem mai departe, chiar dacă vom putea fi şi sancţionaţi de Federaţia europeană de rugby pentru că nu vom putea oferi terenul adversarilor pentru pregătire”, ne-a mai spus sursa din cadrul echipei de rugby.

Share
Published by
Alin Toader
Tags: rugby

Recent Posts

Proiectul sumelor micșorate pentru drumurile județene a trecut de plenul CJT

Proiectul ”sabotat tehnologic” la precedenta ședință de plen, referitoare la repartizarea sumelor din TVA pentru…

27 de minute ago

Jurnal de campanie (15). În “meciul” pentru Primăria Timişoara, la casele de pariuri, Dominic Fritz, mare favorit în faţa lui Nicolae Robu

Dominic Fritz sau Nicolae Robu? Este întrebarea de pe buzele multor timişoreni, acum când au…

2 ore ago

Proclamație de deziobăgire pe moșia boierului Alfred

Mai mulți primari liberali din Timiș au scris o lăcrămație către conducerea județeană, președintelui interimar…

3 ore ago

Începând de mâine strada Palmierilor se va închide pentru executarea unor lucrări

În perioada 21 mai – 4 iunie, între orele 8,30 – 18,00, traficul rutier va…

4 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 20 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 ore ago

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

18 ore ago