Categories: PoliticieniUltima ora

Sorin Grindeanu: Voi fi primul ministru al Romaniei, dar nu voi uita de unde sunt

Premierul desemnat Sorin Grindeanu a fost categoric, vineri seară: va susține proiectele orașului și ale întregii zone a Banatului. În plus, desemnarea Timișoarei drept Capitală Europeană a Culturii în anul 2021 este un proiect care trebuie să aibă sprijinul guvernului.

Primarul Nicolae Robu i-a făcut lui Sorin Grindeanu, la puține ore după anunțul de acceptare ca prim ministru făcut de președintele Klaus Iohannis, o listă cu 15 proiecte care trebuie susținute de guvern la Timișoara. Premierul desemnat spune că nu va uita niciodată de unde a plecat. „Odată cu încheierea formalităților legate de parlament, de depunerea jurământului, dacă lucrurile vor fi în regulă, o să devin primul ministru al României. Sunt din Timișoara, iar în aceste zile am simțit aproape bănățenii, și nu numai pe ei, în momente inedite pentru mine. Asta nu mă face să uit de unde sunt, unde trăiesc, familia mea rămâne în Timișoara, copiii mei sunt aici și aproape toți prietenii mei sunt din această zonă. O să încerc să mă ocup cu toate aceste lucruri care trebuie făcute în parlament, toate aceste proceduri. Odată cu aprobarea noului buget, în mod sigur voi avea o discutie și cu factorii locali de decizie, dar nu doar cei din Timiș”, a declarat Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu a fost acceptat ca prim ministru de președintele Klaus Iohannis, care refuzase anterior nominalizarea pentru această funcție a lui Sevil Shhaideh. Social-democratul are la dispoziție 10 zile pentru a-și forma un cabinet.

Premierul desemnat afirmă, de asemenea, că proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii trebuie susținut fără discuție de orice guvern care se consideră unul responsabil. „Acest proiect nu e doar al orașului nostru, este un proiect extrem de important pentru țara noastră și trebuie să se transforme într-un succes. Așa cum a fost susținut în 2007 Sibiul de către Guvernul Tăriceanu, e normal ca Guvernul României să se angajeze în a susține Timisoara pentru 2021. Sunt lucruri care țin de oraș și sunt lucruri care țin de întreaga țară. Cred că toată lumea își dorește ca Timișoara Capitală Europeană a Culturii să devină un proiect de succes”, a declarat acesta premierul.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

9 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

10 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

15 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

16 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

16 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

18 ore ago